Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea-t nem lehet megállítani

2016. december 11., vasárnap 14:59 | aznap frissítve

Miután az Arsenal szombaton begyűjtötte a három pontot Stoke-ban, a Chelsea győzelmi kényszerben lépett pályára a West Bromwich Albion elleni angol bajnoki mérkőzésen.

Antonio Conte csapata nyolcmeccses győzelmi szériával a háta mögött fogadta a kifejezetten jó szezont futó, a tabella 8. helyén tanyázó WBA-t. Sejteni lehetett, hogy nem lesz egy könnyű meccs a kékek számára, és a vendégalakulat sokáig tartotta is magát, illetve a gól nélküli döntetlent. A WBA szándékairól sokat elárul, hogy már az első félidőben elkezdték húzni az időt.

Ahogy mondani szokás, a játék küzdő jellege dominált, mígnem a 76. percben érkezett Diego Costa, aki viszont a balhátvéd helyére húzódó McAuleyt dominálta, majd a megszerzett labdával betört a büntetőterületre, és az ötös sarkáról nagyon kilőtte a hosszú felső sarkot. A csatárnak ez volt a 12. bajnoki gólja a szezonban, tavaly egész idény alatt szerzett ennyit.

A góllal a Chelsea 1-0 arányban megnyerte a mérkőzést, és ismét egyedül, 3 pont előnnyel vezeti az angol bajnokságot a második helyen álló Arsenal előtt.

Chelsea-West Bromwich Albion 1-0 (0-0), gól: Diego Costa 76'

Rovatok