Index Vakbarát Hírportál

Ne gondoljuk, hogy Messitől indult be a Barca

2016. december 19., hétfő 15:01

A Barcelona vasárnap este újra úgy játszott, ahogy az elmúlt tíz év nagy részében megszokhattuk tőle, 4-1-re verték az Espanyolt, és még sokkal több is lehetett volna, ha Messiék kicsit jobban használják ki a helyzeteiket.

Az argentin persze így is fantasztikus volt, ellopta a show-t pár olyan szólóval, amire a világfutballból jelenleg csak ő képes, de a csapatjáték feljavulásáért két másik ember a felelős. Az egyik azzal, hogy visszatért, a másik pedig azzal, hogy nem lépett pályára.

Utóbbi André Gomes, a legnagyobb nyári igazolás, aki eddig teljes csőd. Kulcspozícióban, a középpályán egy gólpasszt sem tudott összehozni, gólról ne is beszéljünk. Az Espanyol ellen kimaradt, és ez meg is látszott.

Bekerült viszont a másik, az immár teljesen felépült Andrés Iniesta, akinek a passzai és a mozgása meghatározza a csapat játékát: egyrészt olyan kulcspasszokra képes, mint senki, másrészt, ha ő ott van, sokkal jobban játszik a másik motor, Sergi Busquets.

Kettejük mellett most Denis Suarez volt a harmadik középpályás, és bár nem volt látványos, egy kiváló Iniesta és Busquets mellett rendben volt.

FC Barcelona vs Espanyol 4-1, első gól

Iniesta készítette elő az első gólt, fantasztikus, úgy 50 méteres labdával indította Luis Suarezt, de érdemes megnézni a zidane-os labdkezelését is. Amiben a légstop csak egy dolog, jobbal így levenni a labdát még össze is jöhet kevésbé spíler játékosoknak is, de az, ahogy utána ballal azonnal meg is fordult, és el is indult a mozdulatból előre, na abba legtöbben belesérülnénk, szerencsésebb esetben csak fenékre esnénk. Iniestának mindig mindenhez legalább egy, de inkább két labdaérintéssel kevesebb kell.

Elképesztő labdakezelés Andrés Iniestatól

Rovatok