Index Vakbarát Hírportál

Nikolics három évre a Chicago Fire-ba igazolt

2016. december 20., kedd 19:26

Nikolics Nemanja december elején egyezett meg a Legia Warszawával, hogy elhagyja a klubot, most pedig már alá is írt az észak-amerikai MLS-ben szereplő Chicago Fire-hoz.

A Legia honlapján jelentette be, hogy Nikolics a Chicagóhoz szerződött. A magyar válogatott csatára 2015 nyarán ment a Legiához, miután lejárt a szerződése a Videotonnál. A lengyel klubnál gólkirály volt, bajnokságot és kupát is nyert, a csapattal a Bajnokok Ligája idei csoportkörében is szerepelt. Nikolics gólt szerzett a BL-ben is.

A Legia szurkolóitól vasárnap búcsúzott, nem is akárhogy, utolsó bajnokiján mesterhármast szerzett.

Úgy érzem, valami nagy dolog részese voltam. A legfőbb, hogy trófeákat nyertük, ez sokat jelent nekem. Nem lettem volna boldog, ha gólokat lövök rengeteg meccsen, de semmit sem nyerünk a csapattal. A futball csapatjáték. Együtt lehetünk sikeresek, ez a legfontosabb. A másfél évben több mint 50 gólt szereztem, ez fantasztikus eredmény. Tudom megdöntöttem több klubrekordot, egyéni díjakat is szereztem, de a csapat is sokat nyert. Most ősszel a Bajnokok Ligájában is debütálhattam. Azt mondhatom, mindent megnyertem, amit lehetett. Ez csodálatos. Mindent köszönök az elmúlt másfél évért, köszönet a szurkolóknak és minden jót nektek" – nyilatkozta Nikolics a Legia honlapján.

Rovatok