Index Vakbarát Hírportál

A Bayern-ultrák provokáltak Pireuszban

2015. szeptember 17., csütörtök 08:42

Bő 1-1,5 órával a szerda esti Olympiakosz-Bayern München BL-meccs előtt összecsaptak a vendégek ultrái és a görög rohamrendőrök a stadionon belül, előbbiek később el is hagyták a stadiont. Akkor még nem lehetett tudni, mi robbantotta ki az erőszakos jeleneteket, később viszont kiderült, hogy a német szurkolók provokáltak.

A Sport1.de arról ír, hogy kisebb csoportokba verődött maszkos Bayern-ultrák már a stadionhoz érkezve is oda-odaszólogattak a görögöknek, majd a nézőtérről szavakkal és gesztusokkal is hergelték a görög nézőket. A rohamrendőrök ekkor léptek közbe, a brutalitásukat viszont mind a Bayern München, mind a görögországi német nagykövet, Peter Schoof elítélte.

Német lapok szerint legalább egy Bayern-szurkolót kórházba kellett szállítani a Karaiszkáki stadionból, a többé sérültet a helyszínen ellátták.

A rohamrendőrök támadása után a müncheni csapat fontolgatja, hogy panasszal él az UEFA felé, illetve a görög rendőrségtől is magyarázatot és kivizsgálást vár a szerdai események miatt.

Sejtették, hogy ez lesz

A Bayern a mérkőzés előtt azt tanácsolta szurkolóinak, hogy ha nem muszáj, ne utazzanak Görögországba a meglehetősen németellenes hangulat miatt. Hogy ne legyen baj, a helyszínen külön buszokkal szállították a stadionba a Bayern szurkolóit, sőt, a német média képviselőit is rendőri megerősítéssel vitték oda a repülőtérről.

Rovatok