Index Vakbarát Hírportál

Neymar szelleme szívatta meg Casillasékat

2015. szeptember 17., csütörtök 11:34

Vincent Aboubakar duplája kellett szerdán ahhoz a Portónak, hogy idegenben megfordítsa a mérkőzést a Dinamo Kijev ellen, ám a végén mégsem örülhettek, az ukránok a hajrában egy vitatott góllal kiegyenlítettek.

Felix Brych játékvezető a partjelzőjére hallgatva megadta Vitalij Bujalszkij gólját, a portugálok viszont egyáltalán nem értettek ezzel egyet: már a mérkőzésen is hevesen reklamáltak, de Julen Lopetegui is kritizálta a döntést a meccs utáni sajtótájékoztatón: „Pont nem rég voltunk Svájcban a bírói döntésekről egyeztetni, ahol az ilyen szituációk is előkerültek: a kapus előtt áll egy játékos lesen, aki akadályozza a kapust a mozgásban, ez pedig teljesen egyértelmű helyzet.”

Lopeteguinek viszont csak részben van igaza, ezek a helyzetek egyáltalán nem egyértelművek. A lesen álló Artem Kravets valóban tesz egy lépést a labda felé, majd gyorsan ráeszmél, hogy lesen van, és megáll. Csakhogy ezzel már Iker Casillas és a védők mozgását is befolyásolta, de hogy mennyire, az a bíró döntésére van bízva.

A felvételen jól látszik (a jobb sarokban), hogy a partjelző is lendíti egy pillanatra a zászlót, majd ő is meggondolta magát, elsőre tehát neki sem volt egyértelmű a helyzet, Kravets őt is megtévesztette.

Az eset nagyon hasonlít az egy héttel ezelőtti Neymar-testcselre, amikor egy okos mozdulattal úgy lépte át a labdát, hogy azzal átverte a védőjét, és elindított egy akciót, ami góllal végződött. A bírók bedőltek neki, ahogy most Kravetsnek is, a különbség annyi, hogy a dinamós nem szándékosan cselekedett, de végülis ő is egy testcselt csinált, amire reagált a pórtói védelem, illetve Casillas.

Ön szerint?

  • 1756
    Casillaséknak van igaza, lest kellett volna inteni
  • 750
    Jól döntött a bíró, gól volt

Rovatok