Index Vakbarát Hírportál

Talán ezért véd már csak a Portóban Casillas?

2015. november 25., szerda 09:58

Ha a keddi BL-nap egyik legfontosabb tanulságát akarjuk levonni, az biztos, hogy nem a kapusok napja volt. Bár Barcelonában, Münchenben, vagy Tel-Avivban is kiszolgáltatott helyzetben is voltak a kapusok, a nap legnagyobb bénázását Iker Casillas és Bernd Leno hozta össze.

A Porto otthon kapott ki 2-0-ra a Dinamo Kijevtől, pedig egy győzelemmel már továbbjutott volna. A meccs a 64. percben dőlt el. Derlis González nem túl nagy lövését Casillas a kapu fölé akarta öklözni, de csak felfelé ütötte. Éppen annyira, hogy a döbbent védők és a kapus se érje már el,  labda meg a kapuba tudjon hullott.

A G csoportban most a Chelsea és a Porto 10-10 ponttal áll, a Dinamo Kijevnek 8 van, az utolsó körben az ukránok a nullapontos Maccabival játszanak, így várhatóan a Chelsea-Porto meccs vesztese csak az Európa Ligában folytathatja.

Még ennél is furcsább gólt kapott a Bayer Leverkusen, ráadásul rögtön a BATE elleni meccs elején, a második percben. Mihail Gordejcsuk bombázta rá 18 méterről, Bernd Leno pedig elkövette azt a hibát, amit a kapusoknak már serdülő korukban megtanítanak: sosem szabad terpeszben a labdáért nyúlni. Leno így tett, el is gurult a labda a lába között.

 

Melyik volt a nagyobb potya?

  • 4940
    Leno
  • 1098
    Casillas

A Leverkusen később egyenlített, így nem szálltak el teljesen az esélyei. A E csoportban a Barcelona fölényes győzelmével már továbbjutott, 5-5 pontos a Leverkusen és a Roma, 4 a BATE. A záró fordulóban pedig Leverkusen-Barcelona, Roma-BATE meccseket rendeznek, így elmondható, Leno hatalmas bakija a továbbjutásba is kerülhet.

Rovatok