Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldónak elege lett az újságírókból, lelépett

2016. február 17., szerda 11:01

Felháborodott egy újságíró kérdésén és otthagyta a szerda esti Roma–Real Madrid BL-nyolcaddöntőt felvezető sajtótájékoztatót Cristiano Ronaldo.

„Mutassanak nekem még egy játékost, aki több gólt lőtt idegenben, mint én, mióta itt játszom! Mondjanak csak egyet! Hogy nincs? Remélem, megtartom ezt a rossz formámat a szezon végéig! Viszlát, és köszönöm.” Ezek voltak az utolsó szavai, majd elviharzott.

Az újságírók újra az idegenbeli formáját kritizálták, ami valóban nehezen érthető a sajtó részéről. C. Ronaldo az idényben 32 gólnál jár, ebből 21-et otthon, a Bernabeu-stadionban, 11-et idegenben szerzett.

A kérdést az motiválhatta, hogy november 29-e, az Eibarban rúgott gólja óta nem talált be idegenben, illetve hogy a tizenegyből ötöt egy meccsen, az Espanyolnak lőtt, de egy 32 gólos futballistát kérdőre vonni meglehetősen blőd dolognak tűnik. Valószínűleg a barcelonai újságírók igyekeztek zavart kelteni, ami végülis sikerült.

Legalábbis a sajtótájékoztatón elég sokáig a Barca volt a téma, holott a két csapat még egy hónapig nem játszik egymással.

Előzőleg azt is felvetették neki, hogy állítólag nincs a legjobb viszonyban Gareth Bale-lel, miközben az MSN: Messi, Neymar és Suarez között elég jó a viszony, legalábbis tavaly ők azt mondták, azért olyan eredményesek együtt a pályán, mert azon kívül is barátok.

„Mikor Manchesterben voltam, pár emberrel csak akkor beszéltem, mikor köszöntem nekik, mint például Giggs, Scholes vagy Ferdinand. De a pályán a harmónia nagyszerű volt, megnyertük a Bajnokok Ligáját. A csókok, az ölelések, meg hogy együtt vacsorázzunk Bale-lel szükségtelenek. Csak az számít, ami a pályán van, ami azon kívül történik, nem. A lényeg, hogy csapat legyünk" - fejtette ki Cristiano Ronaldo.

Természetesen előjött Messi vasárnapi, lepasszolt tizenegyese is, amit a portugál úgy kommentált, hogy "tudom, miért tette, de többet nem mondok, gondoljanak, amit akarnak".

Az ESPN szerint arra gondolhatott, hogy a barcások Luis Suarezből akarnak gólkirályt csinálni, mivel az uruguayinak 23 gólja van a spanyol bajnokságban, míg Ronaldónak 21. Neymarnak 17, Messinek csak 13, így ők már nem nagyon előzhetnek. Gyengíti ezt a feltételezést, hogy Neymar a büntető után elmondta, Messi neki tette le a labdát, csak Suarez megelőzte.





Rovatok