Index Vakbarát Hírportál

Kassaié volt a nap döntése a BL-ben

2016. március 10., csütörtök 09:20

Kassai Viktor vezette a szerdai Zenit-Benfica BL-nyolcaddöntő visszavágóját, amit remekül hozott le az Európa-bajnokságra készülő magyar bíró. Három sárga lappal remekül irányítás alatt tartotta a mérkőzést, a meccs legfontosabb pillanatában pedig kitűnő döntést hozott: nem dőlt be a benficás Salvio hatalmas műesésének, amivel egyértelműen piros lapra hajtott az argentin.

Az eset 1-0-s Zenit-vezetésnél, 1-1-es összesített állásnál, a 77. percben történt. A Benfica egy középpályán megszerzett labdából kezdett kontrába. Salvio jó labdát is kapott, két védő között egyedül törhetett volna kapura, ám amikor nem sikerült jól a labdaátvétel Neto mellett, inkább úgy döntött, hogy eldobja magát.

Kassai szerencsére remekül helyezkedett, így láthatta, hogy Neto hozzá sem ért az argentinhoz, aki egyértelműen piros lapot szeretett volna kiharcolni az őt utolsó emberként buktató portugállal szemben.

Salvio műesése a Zenit ellen

Sőt, Kassai akár még sárgával is büntethette volna a nyilvánvaló műesést, de nem tette. A Benfica viszont így is megfordította a meccset a hajrában, 2-1-re nyert, ezzel elkerülte a hosszabbítást, és bejutott a BL-negyeddöntőbe.

Rovatok