Index Vakbarát Hírportál

A nem lesgól, ami megváltoztathatta volna a Bayern-Juvét

2016. március 17., csütörtök 08:26

Lehet, hogy alakulhatott volna egészen másképp a Bayern München–Juventus Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, ha az első félidőben, 1-0-ás Juve-vezetésnél a svéd Jonas Eriksson megadja Alvaro Morata szabályos gólját.

A 23. percben Manuel Neuer nem először hibázott a meccsen. Egy hazaadást bűnrosszul rúgott vissza, Sami Khedira úgy állította meg a labdát, hogy az Morata elé került, aki Neuer mellett-felett a kapuba emelt.

Az is jól látszik, hogy a labda érintésének pillanatában Morata nincs lesen, a másik oldalon Philipp Lahm alaposan beragadt. A bíró mégsem adta meg a szabályos gólt, és les miatt kifelé jött szabadrúgás.

A Juve hat perccel később Cuadrado találatával 2-0-ás előnybe került, vagyis kicsivel később az az állás alakult ki, ami Morata góljával lett volna, de biztosan másképp folytatódik a meccs, ha az ő gólját megadják.

A Bayern végül a rendes játékidő utolsó pillanatában egyenlített, majd a hosszabbításban két cseréje, Thiago Alcantara és Kingsley Coman góljaival 4-2-re megfordította a meccset, és továbbjutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

Rovatok