Index Vakbarát Hírportál

Könyöklés, kezezés: két piros lapot is megúszott a Barca?

2016. április 14., csütörtök 12:27

Vitathatatlan, hogy a szerdai, Atlético Madrid elleni BL-negyeddöntő hajrájában büntetőt kellett volna kapnia a Barcelonának, hiszen Gabi a tizenhatoson belül kezezett, bár egy szigorúbb játékvezetőnél a 91. percre akár már kettős emberhátrányban is lehetett volna a katalán csapat.

Merthogy Andrés Iniesta és Luis Suárez is elég veszélyesen játszott. Előbbi hozta össze azt a tizenegyest, amivel az Atlético végül eldöntötte a mérkőzést, ám azért, hogy ziccerben kézzel ütött bele a labdába, csak egy sárga lapot kapott, pedig jöhetett volna a piros is.

 

Luis Suárez még olcsóbban megúszta, ő egy könyökléssel csinált hatalmas monoklit a madridiak védőjének, Diego Godínnak – ha azt a mozdulatot kiszúrja Nicola Rizzoli, vagy legalább az egyik segítője, könnyen piros lapot kaphatott volna az uruguayi csatár. Nem volt bizonyíthatóan szándékos a mozdulat, de a harapásairól híres Suáreznél sosem lehet tudni, és Godín is képes kellően felhergelni az ellenfelét annyira, hogy az elveszítse a fejét.

 

Barcelona végül 11 játékossal fejezte be a mérkőzést, de így is kikaptak 2-0-ra, és ezzel harmadik éven belül másodszor estek ki a BL-negyeddöntőben az Atlético Madrid ellen.

Rovatok