Index Vakbarát Hírportál

Egyet nyert, kettőt vesztett a Real

2016. május 3., kedd 20:37

Megtartotta kedden a szokásos, meccs előtti sajtótájékoztatóját Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője, aki amellett, hogy tragédiának nevezné, ha nem jutnának be a döntőbe, azt is elárulta, hogy hogyan haladnak sérült játékosai a felépüléssel.

A franciának egy nagyon jó és két eléggé rossz híre volt: Cristiano Ronaldo teljesen rendbe jött, a combjában mikroszakadással küzdő portugál már a hét elején is 100 százalékos formában edzett, így biztosan ott lesz a szerdai kezdőben. (Az első, manchesteri meccs előtt is ezt mondta, aztán végül a padra sem került oda a játékos, úgyhogy nem árt megvárni a szerdai kezdőcsapatot.)

A középcsatár Karim Benzema, és az elmúlt hónapokban a középpálya alapemberévé váló Casemiro viszont nem kerültek be a meccsre nevezett 21 játékos közé, nélkülük kell tehát megoldania a Real Madridnak a továbbjutást.

A két hiányzó pótlása viszont nem lesz egyszerű. Casemirót nem tudja egy az egyben helyettesíteni Luka Modrić és a világbajnok Toni Kroos mellett – Mateo Kovačić játékstílusa hasonlít a braziléhoz, de idén nem játszott túl sokat, és akkor sem volt meggyőző, míg Isco beállítása esetén sokkal inkább a labdabirtoklásra kellene építenie a Realnak, a spanyol ugyanis sokkal kevesebb labdát szerez, mint Casemiro, és többet is megy előre.

Benzema helyettese sem egyértelmű, hogy ki lesz. A hétvégén a Real Sociedad ellen Borja Mayoral kezdett, de egy BL-elődöntő neki még túl nagy falat lenne, így vagy Jesével oldaná meg Zidane a támadásokat, vagy Lucas Vázquezt teszi a kezdőbe, de akkor neki és Cristiano Ronaldónak helyet kellene cserélnie, met a spanyol inkább a szélen szeret játszani, nem a pálya közepén.

Alternatív megoldásként maradhatna Cristiano Ronaldo és Gareth Bale a két szélen, Isco lehetne a hamis kilences, a középpályán pedig jöhetne a mellőzött James Rodríguez, de ennyire támadó felállással rég próbálkozott Zidane.

A Manchester Cityből David Silva és Yaya Touré hiányzik majd biztosan a szerdai mérkőzésen.

Rovatok