Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo elfelejtett gólt lőni

2017. február 16., csütörtök 09:32

Szerdán, a Napoli ellen 3-1-re megnyert BL-meccsen sem lőtt gólt Cristiano Ronaldo, aki továbbra is csak két góllal áll a Bajnokok Ligájában. Persze a csapatnak megy, így nincs nagy gond, de azért aggasztó, hogy szeptember óta, 523 perce nem lőtt gólt a sorozatban.

Ez a leghosszabb góltalan szériája a portugálnak a BL-ben, amióta 2009-ben a Real Madridhoz igazolt. Egy dolog vigasztalhatja: a gólpasszokat elég szép tempóban teremi, a Napoli ellen is adott egyet Toni Kroosnak, ezzel pedig övé lett a legtöbb gólpassz a Bajnokok Ligája történetében.

31-nél jár, korábbi csapattársát, Ryan Giggst előzte meg. Ráadásul elég nagy az előnye is, az aktív játékosok közül hárman vannak csak 20 gólpassz fölött – Zlatan Ibrahimovic és Mesut Özil (22), illetve Lionel Messi (24). Ibrahimovic őszig biztos nem ad újabb gólpasszt, hiszen az Európa Ligában érdekeltek a Manchester Uniteddel, Özil és Messi pedig lehet, hogy már a negyeddöntőben sem lesz ott a BL-ben, mindketten négygólos hátrányban várják csapatukkal a visszavágót.

Rovatok