Index Vakbarát Hírportál

5-3? Volt már ennél cifrább BL-meccse a Monacónak

2017. február 22., szerda 19:17

A kedd esti Manchester City-Monaco BL-nyolcaddöntő 5-3-mal ért véget, de a Monacónak volt már ennél is őrültebb mérkőzése a sorozatban tizennégy évvel ezelőtt.

Azon a meccsen tizenegy gólt rúgtak a csapatok.

A 2003-as novemberi Monaco-Deportivo Bajnokok Ligája-csoportmeccsről van szó, ahol nem volt rossz a névsor sem: a hazaiaknál Dado Prso, Jérôme Rothen, Patrice Evra és Ludovic Giuly játszott, a vendégeknél pedig Diego Tristán, Juan Carlos Valeron és Walter Pandiani is pályára lépett. 

Az elég hamar eldőlt, hogy a Monaco fogja nyerni a mérkőzést, mert Rothen már a második percben gólt szerzett, a második monacói gólt pedig Guily lőtte a tizenegyedikben. Ezután indult be viszont a meccs hőse, a horvát válogatott Dado Prso, aki az első félóra végén négy percen belül duplázott. Mindkettőt fejelte, bár az utóbbihoz kellett egy bődületes hiba.

Félóra elteltével 4-0 volt már a Monacónak, és a Depor csak a negyvenedik perc környékén kezdett ébredezni, amikor Diego Tristán szépített. Sőt, a 45. percben már két gólnál járt a vendég spanyol csapat, mert egy kipattanó labdát Scaloni kotort be a kapuba. De nem 4-2-vel mentek szünetre a csapatok, mert a kétperces hosszabbításban Prso megszerezte a harmadik gólját, és ezzel már 5-2-re ment a Monaco. 

Aztán a Monaco gyorsan kivégezte a spanyolokat a második félidő elején. A 47. percben Molina kapus rohant ki egy labdára, amit hiába fejelt el, mert a monacós Plasilhoz került, ő meg harminc méterről beemelte. Aztán két perc múlva megint jött Prso, aki ekkor már négynél járt, 7-2-re vezetett a hazai csapat. A meccs egyik legszebb gólja viszont a deporos Diego Tristáné volt, aki két Monaco-védőt között cselezte be magát, és aztán a kapus fölött beemelte a labdát. A mérkőzés utolsó találatát Édouard Cissé jegyezte a 67. percben, és ezzel beállította a 8-3-as végeredményt.

A Monaco úgy vágott nyolcat, hogy a mérkőzés előtt elvesztette egyik legjobb játékosát, a spanyol Fernando Morientest, a korábbi Real-csatár közvetlenül a kezdés előtt dőlt ki. 

A tizenegygólos rekord egészen az idei BL-szezonig állt,

amíg novemberben a Borussia Dortmund 8-4-re verte meg hazai pályán Legia Warszawát, melyben Nikolics Nemanja is gólt szerzett. 

A 2003-as BL-meccs után amúgy a csoportot is Monaco nyerte, míg a Deportivo másodikként ment tovább, és egészen sokáig volt rá esély, hogy a döntőben ismét találkoznak, mert az elődöntőbe mindkét csapat bejutott. A Monaco a Chelsea-vel került össze, és 5-3-as összesítéssel bejutott a döntőbe, a Deport viszont lenyomta José Mourinho Portója, amely a döntőt is megnyerte Prsóék ellen. 

Borítókép: Jacques Munch / AFP.

Rovatok