Index Vakbarát Hírportál

Sírni fogunk, ha Buffon visszavonul

2017. május 4., csütörtök 10:23

A Juventus úgy verte meg a Monacót szerda este a Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén, hogy gólt sem kapott, amivel már november óta tart a gólmentes sorozatuk a BL-meccseken. Utoljára 2016 november 22-én, a Sevilla tudott nekik gólt lőni. Ez nemcsak a védelem, hanem leginkább Gigi Buffon érdeme, aki védéseivel szerdán is elkápráztatta a világot.

A Monaco edzője, Leonardo Jardim szerint éppen Buffon jelentette a két csapat közötti különbséget. A 39 éves kapus számos nagy védést mutatott be, a monacóiak idei felfedezettje Mbappe többször is helyzetbe került, de az olasz legenda egy gondolattal mindig előtte járt.

„A Juventus jól kezdett, jobbak voltak nálunk az első tíz-tizenöt percben, de aztán kiegyenlítődött a meccs”, mondta a monacói edző. „Többet birtokoltuk a labdát, az utolsó 30 méterükben többet játszottunk, de a pontos befejezés jelentette a különbséget”. A portugál edző hozzátette: a Juventusnak volt három helyzete, szerzett két gólt, nekik volt három helyzetük, nem lőttek gólt.

„És Gianluigi Buffon bemutatott néhány nagy védést. Miatta nem lőttünk gólt. Kétszer vagy háromszor csodálatosan védett, a Juventus az ő erőfeszítésének hála nem kapott gólt”.

Maga Buffon sem szerénykedett a meccs után, mint mondta, nincs jobb dolog, mint egy olyan nagyszerű csapatban játszani, mint a Juve. A csapatkapitány ezért is van ott, hogy bebizonyítsa, a kora ellenére képes ezen a szinten játszani. „Ami számít, hogy fel tudok lépni, amikor a csapatnak szüksége van rám, képes vagyok rá, boldog ember vagyok”, mondta.

A célom, hogy az emberek arra gondoljanak, micsoda kár, amikor nyugdíjba megyek. Ezért keményen megdolgozom.

A csapatról is elismerően szólt, jól játszottak, mondta, erre a teljesítményre volt szükség, hogy megőrizzék a veretlenséget és megnyerjék a BL-t.

Rovatok