Index Vakbarát Hírportál

A pillanat, ami romba döntötte Simeone tervét

2017. május 11., csütörtök 11:09

Az Atletico Madrid rendesen meglepte a Real Madridot a BL-elődöntő visszavágóján szerdán, már negyedóra után 2-0-ra vezetett, kettőt ledolgozott az első meccsen összeszedett 3 gólos hátrányából.

Egy gólra került a hosszabbítás, de Simeone edző tudta, ha ebben a tempóban folytatják, lehet, hogy 3-0 a szünet, de úgy kimerülnek, hogy a hosszabbításig sem jutnak el, a Real felörli őket a folytatásban, egy gólt biztosan talál.

Így az Atleti visszaállt, és csak a kontrákból próbált helyzetet kialakítani. 25 percig remekül ment a terv, a Realnak egy gyengécske közeli lövése volt, Oblak kapus simán védte.

Három percre volt már csak a lélekhatárt jelentő szünet, mikor beütött a krach. Benzema teljesen ártalmatlan helyzetben volt a bal oldali szögletzászló közelében, Szavics kiment rá, ahogy kell, csakhogy kiment Godin is, a visszaérő Gimenez meg szintén nem gondolkozott, ő is ment segíteni.

Benzema három védővel állt szemben, kizártnak tűnt, hogy bejusson a tizenhatosra, de csinált egy kispályás cselt a vonalon, a három védő végignézte, és - bár még messze volt a tizenhatos vonala - nem rúgta fel. De fel sem kellett volna, csak simán beállni elé, maximum szabadrúgás, ha a bíró egyáltalán lefújja.

Ők szemmel követték a franciát, aki átszaladt rajtuk, nagy passzt adott Kroosnak, a kapusról kipattanó labdát meg Isco közelről berúgta. 2-1, újra három gól kellett volna az Atletinek.

GAME OVER.

A Real Madrid bejutott a BL-döntőbe, a Juventusszal játszik.

Rovatok