Index Vakbarát Hírportál

A németekkel is játszhat a futballválogatott

2016. január 19., kedd 12:24

A Sport Bild című német hetilap úgy tudja, május 29-én, az utolsó felkészülési meccsek egyikén a németek a magyar válogatott ellen lépnek majd pályára. Németország még június 4-re is keres ellenfelet magának, miután Kína azt a találkozót lemondta.

A magyar válogatott szakmai stábja folyamatosan egyeztet, az Európa-bajnokságra készülő válogatottnak igyekszik ellenfeleket találni. Egyelőre az biztos, hogy március 26-án Horvátországgal játszunk majd Budapesten.

Korábban Lengyelország és Anglia is felmerült lehetséges ellenfélként, de még egyikkel sem sikerült megállapodni. A Bernd Stock-Andreas Möller edzőpáros személye miatt könnyen elképzelhető, hogy nem légből kapott hír a németek elleni felkészülési meccs.

A németekkel legutóbb 2010. május 29-én találkozott a magyar csapat, és ellenfelünk 3-0-ra nyert a Puskás Ferenc Stadionban. A magyar válogatott 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. A június 10-én kezdődő tornán sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) játszik az F csoportban. A németek a C csoportban az északírekkel, a lengyelekkel és az ukránokkal játszanak az Eb-n.

Rovatok