Index Vakbarát Hírportál

Storck: Nem bújunk el az ellenfél elől

2016. május 30., hétfő 16:00 | aznap frissítve

„Nagy meglepetésekre nem kell készülni, kevés a kérdőjel, de még várunk egy kicsit a kerethirdetéssel. Vannak sérültek, az utolsó teszteket most végezzük el. Olyanok lesznek a keretben, akik jól bírják a sorozatterhelést. Kedden jár le az európai szövetség határideje, holnap délben már a csapat elé fogok állni” - mondta a hétfői sajtótájékoztatóján Bernd Storck szövetségi kapitány.

Storck figyelmeztetett, hogy hozzátartozik a munkához, hogy ilyenkor nem tetsző, népszerűtlen döntéseket kell hozni. „Akik nem jönnek velünk, azoknak személyesen fogom elmondani, megérdemlik. A kimaradókra is számítunk a jövőben, szeptemberben már vb-selejtezők lesznek. Mindenkinek gratulálni szeretnék, a 29 játékos koncentráltan és megfelelően dolgozott” - mondta Storck a leogangi edzőtáborban.

A helyszín nem ismeretlen a futball világában, az orosz válogatott is készült már itt, de a németek is ajánlották, a 21 év alattiak itt készültek fel a tornájukra.

A magyarok közül Korcsmár Zsolt nincs még rendben, Elek Ákos sem, Gera Zoltán lázas, vírusos megbetegedése ugyanakkor már a múlté.

Storck kifejtette, hogy szerencséjük volt az időjárással – kevésszer esett -, intenzív edzéseket tudtak végezni mind taktikailag, mind fizikailag.

Egy osztrák kolléga az kérdezte tőle, hogy mennyire defenzív a magyar csapat, hiszen az osztrák kapitány, Marcel Koller visszahúzódó kontracsapatnak nevezte a mieinket. Storck nem így látja, bár a selejtezőkön talán még inkább ez volt ránk jellemző.

„Nem bújunk el az ellenfél elől, előre felé is játszani kell, és fogunk is, nemcsak a szerencsében bízunk. A legutóbbi felkészülési meccseken ez így is volt. Az osztrákoknál négy bajnok van, a csoport favoritjai, a portugálokkal együtt. Veretlenül jutottak ki” - állapította meg.

A németek ellen szombaton már az osztrákokra készülhetünk. A csapattal együtt nézték a szlovákok elleni meccset, amelyen meglepetésre, idegenben, 3-1-re nyertek Hamsikék. A mélyebb és komolyabb elemzés még hátra van, arra még van pár nap.

Rovatok