Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ádám, a legnagyobb ígéret

2016. május 31., kedd 13:37

Nagy Ádám a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, aki egy év alatt a válogatott alapembere lett. Az északírek elleni bemutatkozása után kirobbanthatatlan volt a csapatból, a Ferencvárosban is meghatározó játékos lett. Remek a helyzetfelismerése, jól tudja irányítani a középpályát, látványos passzai színt visznek a játékba, az Elefántcsontpart elleni felkészülési meccsen két ilyen pazar megmozdulása is volt. Nem lenne meglepő, ha az Európa-bajnokság után külföldi szerződést kapna. 

Nem árt tudni róla

Tizenévesen nem sokon múlt, hogy végleg befejezze a futballt, edzője ugyanis eltanácsolta a méretei miatt. Futsalozni kezdett, és sokáig kellett győzködni, hogy folytassa a futballt. Egy portugál akadémiára került, ahol azonban egy idő után elfogyott a finanszírozás. Ezután igazolt a Ferencvároshoz, és nem sokkal később már a felnőtt csapatban számoltak vele, és profi szerződést kapott. 

Helye a csapatban

Hátravont szervező középpályásként játszik, és igyekszik minél inkább kivenni a támadásokból a szerepét, fontos és pontos passzokat osztogat. 

Eddigi csapatai

Rovatok