Index Vakbarát Hírportál

És a végén jött a jutalom

2016. június 10., péntek 23:54

A francia válogatott 2-1-re győzte le Romániát a futball Európa-bajnokság első meccsén. A találkozó egy elképesztő nagy, bombagóllal dőlt el, amelyet a meccs legjobbja, Dimitri Payet ballal vágott be a jobb felsőbe.

A meccs után természetesen Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya volt boldogabb.

"Nehéz ellenfél volt a román. Volt sok helyzetünk, de azért adtunk is át egy párat. Kicsit izgultunk, ettől görcsösek is voltunk. Azért cseréltem így, hogy minél több olyan játékos legyen a pályán, akiben benne van a gól lehetősége.

Aztán ott a végén a jutalom, egy óriási góllal nyertünk. Egy nyitómérkőzést játszani sosem könnyű dolog. Mi most megnyertük és ettől nagyon boldogok vagyunk." - értékelte a találkozót Deschamps.

Egy biztos, a franciák már azzal történelmet írtak, hogy 16 éve az első csapat, amely házigazdaként képes volt megnyerni a nyitómeccset. Ez legutóbb 2000-ben, a belgáknak sikerült.

Anghel Iordanescu, a románok kapitánya már természetesen nem volt ennyire vidám:

"Fájdalmas dolog a 89. percben elbukni egy meccsen, de bízom benne, hogy úgy játszunk majd és úgy folytatjuk, ahogy ennek a meccsnek a nagy részében és megyünk majd tovább. Muszáj megjegyeznem, hogy voltak ennek a meccsnek olyan pillanatai, amikor nagyon jól játszottunk, gólhelyzeteink is voltak.

Aztán a második félidő elején nagyon magunkra húztuk a franciákat. Úgy éreztem meg van a meccs, mármint az egyik pont, aztán jött a 89. perc és összeomlott minden. De nincs baj. Megyünk tovább."

Érdekes, hogy a román kapus, Tatarasanu Kassait hibáztatja a vereségért, szerinte (amely véleménnyel majdnem mi is egyetértünk) az első francia gólnál Olivier Giroud a könyökével akadályozta őt. Ugyanakkor hozzátette, a franciák megérdemelten nyertek, de a román válogatott nagyon jó úton halad. Arról nem beszélt, mi a végcél.

A 11-es góllal egyenlítő Bogdan Stancu is elismerte, hogy egy sokkal jobb csapattal meccseltek egy izgalmasat, de ő hozzátette, szerinte a döntetlen sokkal igazságosabb lett volna: "A mentalitásunk és a hozzáállásunk miatt nem kell félnie senkinek, messzire fogunk eljutni."

Rovatok