Index Vakbarát Hírportál

Egykapuzás, egy gól, a többit jobb elfelejteni

2016. június 12., vasárnap 19:56

Győzelemmel kezdett Lengyelország az Európa-bajnokságon. Egy gól és unalmas egykapuzás.

A magyar válogatott selejtezőcsoportjából kijutott Észak-Írország úgy mentek neki a lengyelek elleni első mérkőzésüknek, hogy legutóbbi tizenkét találkozójukon veretlenek tudtak maradni. 

De ettől még az első negyedórában pontosan az történt, amit várni lehetett:  a lengyelek benyomták őket, és a félpályán se nagyon jöttek át. Viszont a védelmük jól zárt, sorra blokkolták a lengyel lövéseket, a középre ívelt labdákat és szögleteket pedig rendre kifejelték. 

Másra nem is nagyon volt idejük, a félpályán is alig mentek át, de még ha sikerült is, akkor elég hamar megállt a tudomány, Szczesny akár haza is mehetett volna, semmi dolga nem volt.

A lengyel nyomás a félidő végén három gyors egymás utáni helyzettel tetőzött, ám ezekbe is beleléptek az északírek vagy McGovern kapus védett. 

A második félidő elején viszont csak sikerült a lengyeleknek feltörniük az északírek védelmét egy gyors labdajáratással: Milik kapott labdát a szélről, és a két összezáró ellenfele között pont megtalálta a rést egy lapos lövéssel. 

 

Milik is a selejtezők alatt is a lengyelek egyik legjobbja volt hét góljával és hat asszisztjával. Innentől az északíreknek kellett volna menni, hogy pontot tudjanak szerezni, de továbbra is a lengyelek irányították a meccset.

Jött ugyanaz az unalmas egykapuzás, mint a vezető gól előtt, kisebb-nagyobb lengyel helyzetekkel. Az északíreknek egy lehetőségre futotta: Washington mehetett Szczesnyvel szemben, de a lengyel kapus jól jött ki, és védett. 

Az utolsó tíz percben még Lewandowski és Milik is szerezhetett volna gólt, Krychowiak is mellé durrantott egy lövést, de az eredmény már nem változott. 

Az Európa-bajnokság eddigi leggyengébb meccsét nyerték a lengyelek 1-0-ra. 

Rovatok