Index Vakbarát Hírportál

Egy év börtön egy francia huligánnak, az angolok se ússzák meg, csak az oroszok

2016. június 13., hétfő 16:22

Gyorsított eljárásban kezelték a francia hatóságok azoknak az angol futballhuligánoknak az ügyét, akik szombaton orosz ultrákkal csaptak össze a két válogatott mérkőzése előtt Marseille-ben:

mindkét bíróság elé állított angol szurkoló börtönbüntetést kapott, egyiküket két, másikukat három hónapra ítélték.

Emellett két évre ki is tiltották őket Franciaországból.

Az orosz ultrák egyelőre megúszták a felelősségre vonást, ugyanis a francia rendőrök egyet sem tartóztattak le közülük, pedig az angolok szerint egy legalább 150 fős, szervezett, jól kiképzett tömeggel volt dolguk.

A tárgyalásoknak ezzel még nincs vége, összesen 10 ember ellen folyik jelenleg eljárás, ebből hatan angol ultrák, hárman franciák, egy pedig egy osztrák állampolgár. A marseille-i ügyész mind ellen börtönbüntetés kiszabását kérte. Az ügyész azt is megerősítette, hogy keresik a szurkolói zavargásban résztvevő 150 orosz ultrát, akik közül senkit nem kaptak el a rohamrendőrök.

UPDATE:

Egy francia huligán az angolokénál jóval súlyosabb büntetést kapott hétfőn, őt egy év börtönre ítélték. És várhatóan lesznek még ennél keményebb büntetések is.

Folyamatosan érkeznek az ítéletek, még három angol kapott börtönt, de még messze nincs vége. Eddig hat a bebörtönzött angolok száma.

Rovatok