Index Vakbarát Hírportál

Osztrákok: Idegesek voltunk, kijátszottak minket

2016. június 14., kedd 21:48

Túl hektikusan játszottak, túlságosan nyugtalanul bántak a labdával – ez okozta az osztrák csapat vesztét a magyarok ellen Marcel Koller, a válogatott szövetségi kapitánya szerint. 

Koller a meccs után úgy nyilatkozott: jól kezdtek, de kiadták a kezükből az irányítást. Idegesen játszottak, sok szükségtelen hibát vétettek, túl sokszor adták el a labdát. 

De azt is el kell ismerni, hogy a magyarok jól játszottak. A futball része, hogy egy csapat keményen játszik

- mondta Koller. 

A vereség szerinte bosszantó, és most nagy nyomás alatt áll a csapata, meg kell próbálniuk nyerni a portugálok ellen. Ehhez azonban a mostaninál nyugodtabban kell játszaniuk az edző szerint.

Az osztrák csapatkapitány, Christian Fuchs elismerte:

A magyarok nagyon jól csinálták. Nagyon jól védekeztek, és kijátszották a pressingünket. Mindig egy lépéssel lemaradtunk az egy-egy elleni helyzetekben.

David Alaba, az osztrákok legnagyobb sztárja azt mondta, egy kicsi szerencse hiányzott volna, ha bemegy a lövése az első percben, nagyon más lett volna a meccs. Megvoltak a helyzeteik, és amikor bekapták a gólt, olyan volt, mintha szíven szúrták volna őket - értékelt a Bayern München védője.

Az osztrák kiállított, Aleksandar Dragovic úgy vélte, az első sárgája jogos volt, de a második "nagyon, nagyon erős" volt, megmagyarázhatatlannak tartja, hogy kiállították. Viszont azért azt ő is elismerte, hogy a magyarok nem véletlenül vannak ott az Eb-n, ezt ma is bizonyították.

Rovatok