Index Vakbarát Hírportál

Portugál-izlandi 1-1, vezetjük a csoportot!

2016. június 14., kedd 23:24

Magyarország két másik csoportellenfele a válogatottunk szenzációs nyitógyőzelme után szinte közvetlenül lépett pályára, a tét a mi szempontunkból az volt, a csoport hanyadik helyén töltjük a szombatig hátra lévő néhány napot.

Ahogy az esélyek mutatták, a portugálok nekimentek Izlandnak, az első félórában ki sem engedték őket szinte a térfelükről, egymás után vezették az akciókat. Bő 30 percen át szenvedtek viszont, csak ekkor tudták megtörni a masszív izlandi védekezést, illetve Halldorsson kapust.

André Gomes ment el a jobb szélen, ahol Nani szokott, középre adott, és a középcsatárban érkező Nani közelről a kapuba helyezett. Gyors és kidolgozott gól volt.

Minden arra utalt, hogy a szünet után felőrli Izlandot Portugália, ők is ezt gondolhatták, mert sorozatos lemaradások után az 50. percben gólt kaptak.

Gudmundsson egészen elképesztően adhatott be, és mint kiderült, a torna gólpassza lett belőle. Nagyon ballábasként úgy oldhatta meg a beadást a jobb oldalon, hogy leállította, megkerülte a labdát, hátra lépett párat, majd ballal beívelt középre. Tökéletesen, Bjarnason nagyszerűen érkezett, és jobbal, kapásból a kapuba passzolt.

Egészen elképesztő, hogy ezen a szinten ilyen passz beleférjen, grundon hamarabb megtámadnak, mint itt a portugálok tették.

Annyira megfogta Ronaldóékat az egyenlítés, hogy igazából csak a 80. perc környékén tudtak újra rákapcsolni úgy igazán. Ekkor épp a szupersztár stukkolhatott jó helyzetből, de épp a kapust találta el.

Az izlandiak sem mondtak le a győzelemről, egy perccel később Rui Patriciónak kellett nagyobbat védenie.

Ronaldo még mélyen a hosszabbításban próbálkozhatott, kétszer is szabadrúgásból, de az elsőt 33 méterről kézzel blokkolta a sorfal, majd az emiatt megítéltet a sorfalba vágta a világ - talán - legjobbja. Ő itt is kezezést látott, de Cakir játékvezető könyörtelenül lefújta a meccset.

Ami nekünk a legfontosabb: mivel ez a meccs döntetlen lett, Magyarország vezeti az F csoportot, méghozzá két pont előnnyel, 2-0-ás gólkülönbséggel. Izlandnak és Portugáliának egy-egy pontja van, Ausztriának egy sincs.

Izland persze - a kijutás után - így is legnagyobb futballsikerét érte el, Ronaldóék ellen leírták őket. Szombaton velük játszunk, nem lesz könnyű, sőt, mivel nekik is megjött az önbizalmuk, nehezebb is lesz, mint Ausztria ellen.

Rovatok