Index Vakbarát Hírportál

Fantasztikus érzés így meccset nyerni

2016. június 16., csütörtök 17:52

Anglia egész drámai meccsen, egy 92. percben szerzett góllal nyerte meg a Wales elleni csoportmeccset, és ezzel az övék volt a torna első fordítása is, mert Bale szabadrúgásgóljával még a walesiek vezettek az első félidőben. 

Az angolok szövetségi kapitánya, Roy Hodgson így értékelte a mérkőzést. "Csodálatos, hogy nyertünk. Az oroszok ellen nagyon jól játszottunk, mégis gólt kaptunk a 93. percben. Ma nagyon keményen dolgoztunk, nyomtunk, nyomtunk, és aztán a 92. percben gólt szereztünk".

Az angolok ugyanazzal a kezdővel álltak ki, mint az oroszok ellen, erről is beszélt Hodgson. "Sokat gondolkoztunk a kezdő tizenegyen, de végül nem akartam nagyon belenyúlni. Arra gondoltam, lejátsszuk a félidőt kapott gól nélkül, aztán változtatok majd, ha kell, de a gól miatt máshogy alakult. Amúgy is számoltunk Vardyval, aztán Wilshere-t vagy Rashfordot hoztuk volna be, hogy gólt szerezzünk".

Wayne Rooney szerint az első félidőben nagyjából rendben volt a játékuk, csak gyorsabban kellett volna járatni a labdát. "Az edzőnk néhány jó változtatást csinált, és ennek meglett az eredménye. Jól tartottunk a labdát, és folyamatosan próbálkoztunk, a végén pedig meglett a gól. Nem csak tizenegy emberből áll ez a csapat, remek keretünk van, ez most is megmutatkozott. Fantasztikus érzés volt így megnyerni ezt a meccset."

A walesi gólszerző, Gareth Bale azt mondta, hogy nagyon csalódottak, viszont ő büszke a csapattársaira. "Mindent beleadtunk, ahogy mindig. Most még csalódottságot érzünk, de elég erősek vagyunk, hogy felálljunk, és a tornának még nincs vége. A következő mérkőzésnek még erősebben megyünk neki. Harcolni fogunk a továbbjutásért" - mondta. 

Anglia még a szlovákokkal, Wales pedig az oroszokkal játszik a csoportmeccsek utolsó körében.

Rovatok