Index Vakbarát Hírportál

A spanyolok tisztelik a fogadkozó törököket

2016. június 17., péntek 18:33

Egy dolog, hogy mit mondanak, egy másik, hogy mi lesz

A ma esti Törökország-Spanyolország mérkőzés előtt mindkét résztvevő pontosan azt mondja, amit egy nulla- és egy hárompontos csapat találkozója előtt várnánk. Az első meccsén vesztes kis csapat fogadkozik, hogy semmiképpen nem fog beállni, hiába esélyesebb az ellenfél, míg a spanyolok török rohamokra készülnek, és nem becsülik le az ellenfelet. 

Vicente del Bosque, spanyol szövetségi kapitány nagyon szépen beszélt az ellenfélről: „Az a legfontosabb, hogy az első meccsen három pontot szereztünk, ám úgy kell erre a meccsre készülnünk, hogy nem gondolunk erre. Fel kell rá készülnünk, hogy a törökök nagyon megnehezíthetik a dolgunkat. Nagyszerű csapatuk van, ami nagyszerű futballt játszik, és nagyszerű játékosai vannak, akik gondot okozhatnak nekünk.”

„Nem hiszem, hogy olyan csapat lennének, amelyik visszaül és nem kezdeményez. Meg akarják majd szerezni a labdát, merész, bátor játékosaik vannak. Nagyon jól ismerem a török stílus, nem hiszem, hogy könnyen feladnák.”  

A török szakvezető úgy visszhangozta szavait, mintha tegnap sörözés közben együtt írták volna a szövegeket.

„Sosem voltam az az edző, aki arra kéri a játékosait, hogy visszaüljenek, és lehetőleg minél többször takarítsák el a labdát. Nem mehetsz úgy ki a spanyolok ellen, hogy nem próbálsz meg játszani. Ha csak védekezni próbálsz, és bunkerbe vonulni a meccs végéig, biztos hogy előbb-utóbb felnyitják a védelmedet."

„Megpróbáljuk a saját játékunkat játszani. Az első meccsen inkább úgy játszottunk, mint egy klubcsapat. Ez mindenkit felzaklatott. Nem volt semmi reakciónk a bekapott gól után, és ez nem jó. A spanyolok ellen jobban fogunk hasonlítani arra a török csapatra, ami valójában vagyunk. Garantálom, hogy minden másként lesz."

Abban teljesen igaza van Terimnek, hogy álmában sem építhet arra, hogy kapott gól nélkül megússzák a meccset. Ahogy védekeztek a horvátok ellen legalábbis, nem ígér sok jót mára. A gond csak az, hogy labdaszerzésben sem alkottak maradandót, támadásvezetésben rém pontatlanok voltak és úgy tűnt, hogy nincs csatáruk. Ami még mind bele is férhetne. Egy jó Arda Turán ugyanis egymaga gondot okozhatna Spanyolországnak, de a Barcelonába igazolás teljesen hazavágta szegényt. A horvátok ellen úgy ténfergett a pályán, mint aki a lányát keresi a diszkóban.

Továbbá ha Terim nagyon merész kedvében van, bedobhatja a kezdőbe Emre Mort, aki vitt egy kis életet a csapatba, amikor a horvátok ellen beszállt.

A spanyolok ezzel szemben csak kicsiholták a győzelmet a csehek ellen. Bár néha úgy tűnt, rezeg a léc, de utólag az ilyesmiből a címvédő esetében profin hozott három pont lesz. Nagy változtatásokra nem lenne oka a kapitánynak, valószínű Morata kap még egy esélyt kezdőként, hogy formába kerüljön, esetleg bejöhet a helyére Pedro és Nolito jön Morata posztjára a szélről. Emellett a szélsőhátvédek próbálgatására is jó lehet a meccs.

Ami fogadkozások ide vagy oda, valószínűleg mégiscsak úgy fog kinézni a dolog, hogy a spanyolok felállnak és gyömöszölnek, a törökök meg valahogy megpróbálnak összehozni egy gólt, azzal talán meglehet az esélyük az egy pontra, ami az esetükben hármat érne, mivel az utolsó fordulóban akár még győzhetnek is a csehek ellen.

Rovatok