Index Vakbarát Hírportál

A horvátok kikészültek: Ezek nem drukkerek, hanem terroristák

2016. június 17., péntek 20:59

A horvát válogatott kétgólos előnyt adott le a Csehország elleni csoportmeccsen és végül ikszelt, de ebben az is benne volt, hogy a horvát szurkolók rendbontása miatt percekig állt a mérkőzés.

A szurkolók előbb petárdákat dobáltak a pályára, aztán egymással verekedtek percekig a stadionban. Ez a kényszerszünet kizökkentette a játékosaikat, akik kiakadva nyilatkoztak a mérkőzés után. 

A találkozón gólt szerző Ivan Perisic borult ki talán a legjobban:

Talán jobb lenne, ha egyáltalán nem játszanánk, akkor nem történnének meg ilyenek.

A szövetségi kapitány Ante Cacic azt mondta, hogy ez nem szurkolás, hanem sportterrorizmus, és akik balhéztak, azok huligánok, nem szurkolók, ezért semmi keresnivalójuk a stadionban.

Remélem, azonosítják és megbüntetik őket. Remélem, a horvát szövetség mindent megtesz, hogy ezt meg lehessen akadályozni a jövőben. Ezek az emberek félelmetesek.

- mondta. 

Cacic arról is beszélt, hogy a horvát szurkolók kilencven százaléka szégyelli most magát a történtek miatt, és a játékosok is nagyon szomorúak. "Büszkék, hogy viselhetik a nemzeti mezt, de szomorúak a történtek miatt."

Darijo Srna öt napja vesztette el az édesapját, azt mondta, ezért élete legnehezebb meccsét játszotta, és neki is elege van a balhékból. "Elegem van, hogy állandóan szurkolói rendbontásokról kell beszélnem." Hozzátette, hogy nem vesztettek, és még van egy mérkőzésük hátra, hogy jól szerepeljenek. 

Ivan Rakitic szerint szégyen, amit csináltak egyes drukkerek a stadionban. Ő attól fél, hogy a most történtek miatt még akár ki is zárhatják őket a tornáról. 

Az UEFA szóvivője a mérkőzés után arról beszélt, hogy eljárást indítanak majd a horvát szövetség ellen a történtek miatt. 

Rovatok