Index Vakbarát Hírportál

Hiába lövöldöztek a környéken, a válogatott edzése nem állt le

2016. június 17., péntek 19:39

A jobbhátvéd Fiola Attila nélkül, de már Lovrencsics Gergővel edzett a magyar labdarúgó-válogatott az Olympique Marseille edzőközpontjában.

A frissen felújított stadion, a Velodrome gyepére nem lehetett rálépni az esőzések miatt, ezért kényszerült a válogatott az előzetesen 20 percesnek mondott, de a valóságban legalább félórás kényszertúrára. Emiatt nyilván nem vagyunk hátrányban, mert az izlandiaknak szintén ebben a központban gyakorolnak.

A környezet idilli volt, bár mielőtt még Bernd Storck kivezette volna a csapatát a pálya gyepére, egy lövés dördült. Majd még egy.

Mivel Franciaországban az elmúlt év terrorcselekményei miatt egyébként is szükségállapot van, minden ilyen hanghatás duplán felerősödik az emberekben. Aztán amikor már elkezdték a bemelegítést - Szalai és Priskin futott elöl –, elhangzott még egy lövés. A csapat azonban meg sem rezzent, folytatták tovább, nekik annyira nem volt feltűnő. A biztonsági őrök is nyugodtak maradtak, ezért végképp nem aggódott senki.

Amikor visszajöttünk a stadionhoz, az egyik önkéntes elárulta, csak vaddisznó vadászat van. Mivel csak negyedórán át lehetett nézni a csapatot, nem lehetett leszűrni a szombati taktikáról semmit. Storck az első körben együtt futott a csapattal, a kezét emelgetve mutatta be először a gyakorlatokat.

Storck régebben a Hertha fizikai felkészítését is vezette másodedzőként, van tehát tapasztalata, mit kell tenni, hogy kirobbanó erőben várják a sorozatterhelést.

Izland a szombati ellenfél, egy győzelemmel a csoport első helyéről várhatnánk a jövő heti folytatást.

Rovatok