Index Vakbarát Hírportál

Fiola kiesett a védelemből, Storck kénytelen változtatni

2016. június 17., péntek 16:11

Az osztrákok elleni első gólt szerző Szalai Ádám, az azon a mérkőzésen a kispadon ülő, korábban sérült Elek Ákos, illetve a válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck tartott rövid sajtótájékoztatót pénteken az Izland elleni második csoportmeccsre készülve.

A legfontosabb új információ, amit Storcktól megtudtunk, az az, hogy

Fiola Attila bokája egyáltalán nincs rendben, nemhogy az Izland, de szinte biztos, hogy még a portugálok elleni csoportmeccset is ki kell hagynia

a felcsútiak védőjének. Arról, hogy kivel pótolja majd a jobbhátvédet, nem árult el részleteket a kapitány, sőt, a taktikával kapcsolatban is csak annyit mondott, hogy más lesz, mint az osztrákok ellen, hiszen a két ellenfél stratégiája is eltérő, így a magyar csapattól is más felfogású játék kell.

Storck azt is kiemelte, hogy sem a múlttal, sem a távolabbi jövővel nem foglalkoznak, csak Izland legyőzése a cél, a 2-0-s győzelem már, az esetleges továbbjutás még nem jár a fejükben.

2011-ben egy Izland elleni barátságos mérkőzésen lőtte eddigi válogatott karrierje egyetlen találatát Elek Ákos, aki egyelőre azzal is beérné, ha játszhatna sérüléséből felépülve, de természetesen egy újabb gól vagy gólpassz után nagyon boldog lenne. Az öt évvel ezelőtti mérkőzéshez képest rengeteg dolog változott, akkor Izlandot még mindenki elég gyenge csapatnak tartotta, de mostanra igazolták, hogy helyük van az Eb-n.

Így vélekedett Szalai Ádám is: „Erős csapatuk van, erős csoportból jutottak ki a tornára, így még jobban szükség lesz a csapategységre”.

Arról, hogy a keddi győzelem előtt milyen lelkesítő beszéddel sikerült őket feltüzelni, nem mondott semmit, azt viszont megosztotta, hogy hihetetlenül jó érzés volt a győzelem után ünneplő emberekről készült képeket és videókat nézni, és reméli, hogy még több okot tudnak adni a hasonló jelenetekhez. 

Sokat vártunk, hogy ne csak a kézilabdában, vízilabdában, jégkorongban, úszásban elért sikerek után lássunk olyan videókat otthonról, mint most, szeretnének még több ilyen ünneplést látni. Hatalmas erőt kaptunk a kinti és a magyarországi szurkolóktól is. Jó volt látni, hogy végre nem olasz, spanyol, hanem magyar mezben nézték az emberek a mérkőzéseket.

Az izlandi csapat erősségeként a fizikális védősort és a veszélyes pontrúgásokat emelte ki, a sikerhez pedig elengedhetetlen lesz, hogy megtartsák a saját játékstílusukat, és ne adják át a terepet a rendkívül kellemetlenül játszó izlandiaknak.

„Nem kell számolgatni, nyerni kell Izland ellen, és továbbjutottunk” – mondta Elek, akit annyival egészített ki Szalai, hogy a győzelemre kétszer annyira fognak koncentrálni szombaton, Marseille-ben, mint kedden tették.

(Borítókép: A magyar válogatott edzése Marseilles-ben, 2016. június 17-én. Fotó: Huszti István/Index)

Rovatok