Index Vakbarát Hírportál

Olaszország nem felejti, mit tett Zlatan 12 éve

2016. június 17., péntek 12:31

Svédországgal nincs bajuk az olaszoknak, Zlatant meg kifejezetten kedvelik, istenítik az Inter, a Milan, a Juventus drukkerei, azaz leszögezhetjük, Zlatan markában tartja Olaszországot. (És ezt biztosan így gondolja ő maga is.)

Az is biztos viszont, hogy az olasz futballválogatottnak elszámolnivalója van mind a svédekkel, mind Zlatannal, elég régről, a 2004-es Európa-bajnokságról.

Zlatan Ibrahimović sarkazós gólja a 2004-es Európa-bajnokságon

Ekkor lőtte ugyanis Ibra élete egyik legnagyobb sarkazós gólját, épp az olaszoknak, akik aztán a svéd-dán barátságos 2-2 miatt estek ki arról az Eb-ről már a csoportban.

Nem is véletlen, hogy a Gazzetta, a legnagyobb olasz lap ezzel az oldallal jelent meg pénteken, az olasz-svéd Eb-meccs napján:

A helyzet Antonio Conte csapatánál egyébként rózsás, 2-0-ra verték a belgákat az első körben, kezd visszajönni az önbizalmuk, sérültjük nincs, és Zlatanék legyőzésével tovább is juthatnak. Más kérdés, hogy ilyenkor, a második meccsükön szokott jönni a megtorpanás, vb-n, Eb-n ekkor vagy leikszeltek, vagy kikaptak.

A svédeknek jobban kell teperniük, csak egy döntetlenjük van az írekkel, nekik nagyon kellene a három pont. Természetesen Zlatantól várják ennek megszerzését, Erik Hamrén kapitány csapatában nem nagyon látni, ki segíthetne a szuperklasszisnak.

Rovatok