Index Vakbarát Hírportál

A történet nem ért véget

2016. június 18., szombat 20:34 | aznap frissítve

Négy meccs ment le eddig az F csoportban, és bár nem fontos, de már érdemes számolgatni.

Rögzítsük a tényeket, ezek az eredmények eddig:

Azaz a csoport így áll jelenleg:

  1. Magyarország 2 meccs 4 pont 3-1-es gólkülönbség
  2. Izland 2 2 2-2
  3. Portugália 2 2 1-1
  4. Ausztria 2 1 0-2

Magyarország ezzel már szinte biztosan továbbjutott a legjobb 16 közé, amire legmerészebb álmainkban sem gondoltunk az Eb előtt.

Miért is jutottunk tovább?

A portugál-osztrák-meccs előtt írtuk:

Ausztria már csak akkor előzhet meg, ha mi kikapunk Portugáliától, az osztrákok legyőzik Portugáliát és Izlandot (nem győzték le Portugáliát). De ha így lesz, (mármint Ausztria veri Izlandot), akkor Izland már egészen biztosan nem előz meg minket, tehát akkor is legalább a harmadik hely megvan.

Nagyon sok múlik az esti Portugália-Ausztria-meccsen. Ha a portugálok nyernek, akkor velünk együtt 4 ponttal fognak állni, és a csoportelsőség a két csapat szerdai meccsén dől el.

Ha döntetlen lesz a portugál-osztrák, akkor a csoport első helyén várjuk az utolsó fordulót. Ebben az esetben mi már akkor is csoportelsők leszünk, ha döntetlent játszunk a portugálokkal és Izland nem veri meg kettő gólnál többel Ausztriát.

Ha kikapunk Portugáliától (függetlenül a szombat esti meccstől), akkor Portugália végezhet a csoport élén, de mi akár a másodikak is lehetünk.

A lényeg, hogy a magyar válogatott a csoport harmadik helyénél már rosszabbul nem fog végezni. Az pedig szinte biztos, hogy 4 ponttal a legjobb négyben leszünk a csoportharmadikak versenyében.

Így a történet nem ért véget. Indul az utazás. Tovább.

Rovatok