Index Vakbarát Hírportál

100 ezer euróra megbüntette a horvátokat az UEFA

2016. június 20., hétfő 18:12

Százezer euróra büntették meg a horvát futballszövetséget az Európa-bajnokságon történt szurkolói rendbontások miatt, és az Eb további mérkőzéseire nem adhatnak el jegyeket a hatóságok által azonosított rendbontóknak, olvasható az UEFA honlapján a döntés. 

A csehek elleni csoportmérkőzésen horvát szurkolók egy csoportja az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb botrányát okozta, amikor pályára dobált görögtüzekkel félbeszakították a mérkőzést, aztán egymással is összeverekedtek. Ezek miatt, és rasszista megnyilvánulásokért is büntetett most az UEFA. A történteket a mérkőzés után a játékosok is elítélték. 

Az Izland elleni csoportmeccsünkön történtek miatt szankciókra számíthat a Magyar Labdarúgó Szövetség is, mert néhány szurkoló pirotechnikai eszközöket használt, bedobált a pályára tárgyakat, és páran összebalhéztak a biztonságiakkal is. A büntetésről kedden lesz döntés. 

Az eddigi legsúlyosabb szankciót az oroszok kapták az Európa-bajnokságon, ők felfüggesztett kizárást kaptak balhézó drukkereik miatt. 

Rovatok