Index Vakbarát Hírportál

Rakitić: Remélem, Iniesta vagy Busquets ad nekem egy gólpasszt

2016. június 21., kedd 16:53

Viszonylag tét nélküli meccset játszik egymás ellen kedd este Horvátország és Spanyolország, hiszen a továbbjutás előbbinek már biztosan, utóbbinak pedig szinte biztosan megvan. A horvátok a csehek elleni összeomláson javítanának, de ezt Luka Modrić, a csapat egyik legjobb középpályása nélkül kell megtennie. Ráadásul az sem segít nekik, hogy Mario Mandžukić sincs tökéletes állapotban, bár ő valószínűleg vállalni tudja a játékot.

A középpályán állandó párja, Ivan Rakitić azt nyilatkozta a mérkőzés előtt, hogy reméli, két barcelonás csapattársa, Andrés Iniesta vagy Sergio Busquets megzavarodik majd kicsit a meccsen, és talán adnak majd neki egy gólpasszt. Modrić helyét egyébként valószínűleg a realos csapattársa, Mateo Kovačić veheti majd át a kezdőben.

A fenti lehetőség persze csak akkor történhet meg, ha Iniesta és Busquets játszanak. Mivel a spanyoloknak már egy döntetlen is biztos csoportelsőséget jelentene (a horvátoknak pedig második helyen továbbjutást), könnyen lehet, hogy a kétszeres címvédőnél pihentetni fog Vicente del Bosque, és nem hajtja túl csapatát.

A két válogatott a 2012-es Eb-n találkozott utoljára egymással, akkor is a csoport harmadik meccsét játszották, akkor 1-0-s, végül a csoport első helyét érő spanyol győzelem született. A horvátok utoljára 1994-ben, egy barátságos meccsen tudtak nyerni Spanyolország ellen.

A horvátok viszont nem lazíthatnak túlságosan, mert ha ők nem nyernek, a csehek pedig egy góllal nagyobb arányú győzelmet aratnak, mint ahogy a horvátok kikapnak, elveszhetik a második helyüket, ezt pedig mindenképp elkerülnék.

Rovatok