Index Vakbarát Hírportál

A szétesett ukránok sem állítják meg a lengyeleket

2016. június 21., kedd 13:07 | aznap frissítve

Kedden két csoport is befejezi a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Este hattól előbb a C csoport következik, ahol a biztos kieső már megvan, Ukrajna a becsületéért játszik Lengyelországgal, amelynek a csoportelsőség, illetve a biztos továbbjutás a tét.

A csoportban jelenleg a németek az elsők, akik a három pontos északírekkeljátszanak. A lengyeleknek ahhoz, hogy ne kelljen a másik meccsre figyelniük, le kell győzniük az eddig nyeretlen, még gólt sem rúgó ukránokat.

Ukrajna egészen kiválóan kezdte az Eb-t. Nagyszerű meccset játszott a németekkel, helyzetek sokaságát dolgozták ki, aztán végül úgy kaptak ki 2-0-ra, hogy semmiféle szemrehányást (helyzetkihasználást leszámítva) nem tehettek maguknak.

Majd következett az észekírek elleni találkozó, amely szintén 0-2-vel ért véget, de micsoda különbség volt a kettő között. Ezen már borzasztó gyengén futballoztak az ukránok, esélyük sem volt a szakadó esőben, az északírek egy remek fejesgóllal és egy utolsó percekben rúgott találattal nyertek, kiejtve ezzel az ukránokat.

A lengyelek elég nehezen verték az északíreket, majd egy kiváló mérkőzésen 0-0-t játszottak a németekkel úgy, hogy az eddigi egyetlen góljukat szerző Arkadiusz Miliknek három száz százalékos ziccere is volt.

A lengyel csoportmásodik hely akkor kerülhet veszélybe, ha az ukránok netán megnyerik ezt a meccset az északírek pedig legyőzik a németeket. A csoport eddig találkozóit felelevenítve, erre a kombinációra azért vajmi kevés az esély.

Adam Nawalka a lengyelek kapitány is úgy véli, ez lesz a legfontosabb meccs, három pont megszerzése a lényeg, nem a számolgatás. Mihajlo Fomenko, az ukránok kapitánya előrevetítette, hogy jó néhány változás lesz majd kezdőkbe, illetve minden pályára lépőtől azt szeretné látni, hogy méltóan búcsúznak egy ilyen nagy tornától.

A lengyelek tehát elsősorban a második helyért hajtanak, ezzel az ukránokkal szembeni mérlegüket (eddig 2 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség) is kiegyenlíthetik.

Lélekben pedig készülhetnek a szombati, Svájc elleni nyolcaddöntőre is. A találkozót 18 órakor rendezik Marseille-ben, a meccset a norvég Svein Oddva Moen vezeti majd.

Rovatok