Index Vakbarát Hírportál

Ausztria most már tényleg lőne egy gólt

2016. június 22., szerda 14:02

Este hatkor jön az Izland-Ausztria, ami legalább annyira dönt a továbbjutás utáni meccsekről a csoportunkban, mint a miénk. Ha nyer Izland, ötpontos lesz, és a mi meccsünktől függően második vagy harmadik lesz végül a csoportban. A többi kimenet számunkra viszont mérsékleten érdekes.

Izlandnak viszont még a döntetlen is jó, ellentétben Ausztriával, szóval arra lehet számítani, hogy az Izland azt fogja csinálni, amit eddig: beállnak szorosan hátra, aztán bíznak az egy, bárhogy összejövő góljukban.

Itt láthatja az eddigi összecsapásaikról az eredményeket.

Az osztráknak ezért már az első percektől kezdve erősen oda kell szegezniük Izlandot a kapujuk elé. Nem lenne meglepő, ha kicsit gyorsabb csatárokra bíznák ezt, mint mondjuk ellenünk, mondjuk például Okotie-ra. 

Gunnarsson, az izlandi csapatkapitány azt is mondta a meccs előtt, hogy nyugodtabban kell focizniuk, önmagában izgalmas lehet megnézni, hogy mi lehet az eddigieknél is nyugodtabb nekik. De valószínűleg azt értette alatta, hogy kicsit többet szeretnék maguknál is tartani a labdát, mert fárasztó egész meccsen rohangálni utána. Hallgrímsson társ-szövetségi kapitány is hasonlóról beszélt, de elmondta azt is, hogy tuti visszaállnak védekezni. 

Az osztrákoknál Junozovics, az egyik kreatívabb középpályásuk nem biztos, hogy felépül a meccsre, visszatérhet viszont az ellenünk kiállított Dragovics. Koller edző csak annyit árult el, amire bárki fogadni mert volna: hogy Alaba biztosan játszani fog.

Ahogy az is biztos, hogy az osztrákoknak sokkal több helyzetet kell kialakítaniuk, mint eddig, nulla lőtt góllal nehéz nagy menetelésről álmodozniuk.

Rovatok