Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic gólját elvették, de miért?

2016. június 23., csütörtök 12:48

Zlatan Ibrahimovic az utolsó meccsét játszotta a svéd válogatottban, miután a záró csoportmeccsükön kikaptak 1-0-ra Belgiumtól, és kiestek az Eb-ről. Ibrahimovic ugyan a 61. percben a kapuba talált, de a játékvezető már belefújt az akcióba. A svédek sem nagyon értik, miért.

Marcus Berg a tizenegyespontnál vett le egy beívelést, és egyből továbbította Ibrahimovic felé. A belga Alderweirelden fölpörgő labda el is jutott hozzá, egy fej fölötti láblendítéssel azonnal a kapuba tette. Hiába. Ibrahimovic mozdulata is veszélyesnek tűnt, de nem az volt a gond.

A játékvezető Felix Brych sípjánál több svéd is azt hitte, les miatt érvénytelenítették az akciót, de nem az volt a baj, hanem Berg veszélyes játéka érhetett belga szabadrúgást. A felvételt megnézve, ez nem tűnik jogosnak, magas lábról szó nem lehetett, Alderweireld hajolt túlságosan mélyre fejelni. Vagyis aki szabálytalan volt, az a belga, de ezt simán tovább kellett volna engedni.

Több svéd is kiakadt, Berg szerint nagyon olcsó dolog ilyesmiért szabadot adni. Sebastian Larsson is úgy gondolta, szabályos volt a gól, de megjegyezte, nem okolhatják a bírót a kiesésért. Forsberg meg azért panaszkodott az Aftonbladetnek, mert a játékvezető a meccs előtt beszélt is nekik arról, hogy nem fogja befújni az ilyen mély fejeseknél való ütközéseket.

„Teljesen irreális volt. Valószínűleg a nyolcaddöntőnkbe került. Ilyenkor már nagyon kis dolgok döntenek" – mondta a csatár, John Guidetti.

Rovatok