Index Vakbarát Hírportál

Kleinheisler a csoportkör legjobb csapatába is bekerült

2016. június 23., csütörtök 09:52 | aznap frissítve

A francia L'Equipe szaklapnak nagyon megtetszett Kleinheisler László játéka az Eb-n, ugyanis azok után, hogy beválogatták az első forduló álomtizenegyébe, a teljes csoportkör legjobb kezdőjébe is betették – immár átlagértékelés alapján. A magyar játékos úgy kapta meg a középpálya szélét, hogy csak két meccset játszott (Portugália ellen sárga lapja miatt pihentette Bernd Storck).

A szaklap gólpasszát, három kapura lövését, illetve a meccsenként átlagosan 3,5 általa kiharcolt szabadrúgást emelte ki a 7-es értékelése mellett – ennél jobb értéket csak a Spanyolország elleni győztes horvát gólt szerző Ivan Perišić kapott, 7,33-mal.

Kleinheisler olyan nevek mellé került be a középpályára, mint a realos Luka Modrić, a Leicester Cityvel angol bajnok N'Golo Kanté, a már a PSG-hez emlegetett Grzegorz Krychowiak, illetve a már említett Perišić.

A kapuban az északír McGovern áll, a védelmet a belga Thomas Meunier és Jan Verthongen, a svájci Fabian Schär és a német Mats Hummels került be, míg az egyedüli csatár a walesi Gareth Bale lett.

Rovatok