Index Vakbarát Hírportál

Itt kiderül a negyeddöntős ellenfelünk?

2016. június 25., szombat 12:20

Parc des Princes, Párizs, szombat este hat óra, itt találkozik egy váratlan és egy nagyon meglepő továbbjutó az Eb nyolcaddöntőjében: Wales és Észak-Írország.

Az Eb-gólkirály, Gareth Bale csapata esélyesnek mondható, még akkor is, ha tőlük sem várt senki ekkora teljesítményt. Csoportelsőként, Angliát megelőzve léptek tovább, verték Szlovákiát és Oroszországot, csak épp az angoloktól kaptak ki, a 90. perc után.

Bale három gólnál jár a tornán, ennyit csak ő rúgott eddig, és Chris Coleman kapitány most is leginkább tőle várja a nagy dolgokat. Például egy újabb szabadrúgásgólt.

Az északírekről korábban azt írtuk, az Eb-kijutás bónusz nekik, aztán mégis idekerültek, úgyhogy most már bármi megtörténhet velük. Az biztos, hogy övék az Eb legjobban nem játszó csapata, amit a lengyelek és a németek ellen műveltek, az mutatta, mennyire tudnak futballozni. Kibekkelték viszont mindkettőt szerencsés 0-1-gyel, leginkább ennek köszönhetik a kieséses szakaszt.

Ukrajnát a kettő között 2-0-ra szétfutották, így nulla maradt a gólkülönbségük, ennek köszönhetően kerültek tovább: Törökországnak és Albániának negatív volt a gólkülönbsége a három pontja - egy-egy győzelme - mellé.

Az északírek erőssége a kapitányuk, Michael O'Neill, aki valami olyasmit művel a csapatnál, mint Bernd Storck náluk. Két meccs nem játszatja például gólkirályát, Kyle Laffertyt, és még ez is tökéletesen bejött neki eddig.

Egyelőre nem fontos Magyarországnak ez a meccs, de nagyon reméljük, vasárnap éjfélre az lesz: ha a belgákon sikerülne túljutnunk, a walesi-északír nyertesével játszanánk.

Rovatok