Index Vakbarát Hírportál

Rettegetté vált Németország, fél gőzzel KO-zta Szlovákiát

2016. június 26., vasárnap 19:55

Németország csoportelsőként ment tovább az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe, ahol Szlovákia volt az ellenfele. A szlovákok továbbjutása egyáltalán nem volt meglepő, az már inkább, hogy csoportharmadikként kerültek a nyolcaddöntőbe, a csoportjukban ugyanis Wales végzett az élen, majd Anglia másodikként jutott tovább.

A németek az Eb-n ezidáig nem a legrettegettebb formájukat mutatták, a szlovákok azonban egyre javuló játékkal verték az oroszokat, majd döntetleneztek az angolokkal. De hol van már az Eb előtti felkészülési meccsükön a németek ellen játszott 3-1-es győzelem?

A németek azonnal góllal kezdtek, ráadásul a legváratlanabb emberük, Jerome Boateng lőtt hatalmas gólt egy szöglet után kifejelt labdából. Kapásból ellőtte, ahogy  Modrić is az első meccsén, a kapufa mellé laposan érkező labdát a kapus nem érhette el.

Nem sokkal később már azt hittük, hogy a szlovákok egy nagy pofonba szaladnak bele, amikor Gomezt Skrtel egyszerűen kilökte a labda alól. 

A büntetőt Özil rúgta, de Kozácik odaért a kapufához és kiütötte. Özil ezután összekapta magát, és nem sokkal később helyzetbe került, 13 méterről azonban laposan a kapufa mellé bombázott.

A németeké volt a fölény, holott egyáltalán nem erőltették meg magukat, és még így is sikerült növelniük az előnyt, miközben a szlovákoknak egy vállazásra futotta, Pekárik beadása után Kucka próbált fejelni, valahol a válláról ment a kapu felé a labda, de Neuer kitolta. 

Draxler elemében volt, a bal szélen megetette védőjét és a büntetőterületen belül az ötös sarkára tette, ahol Gomez cipőorral a hálóba bombázott. A második félidőt ott folytatták, ahol az első abbahagyták, egy közepesen veszélyes szlovák helyzet után - Hamsik tette le lövésre, de Kucka pont Neuer kezébe lőtt - megint a németek lőttek gólt.

Egy szöglet után Hummels fejelt négy szlovák között, a labdájára Draxler támadt rá, és négy méterről bombázta a hálóba. A mérkőzés a 60. percre eldőlt.

A szlovákok cserével próbáltak erősíteni, bejött a Ferencváros támadója Stanislav Sestak, ezt is leírtuk, hogy meglegyen, ha már mást nem tudunk erről a váltásról elmondani.

A végére maradt a hatalmas német fölény, bejöttek még a már csak cserének számító játékosok, Schweinsteiger és Podolski, de több gólt már nem láthattunk. 

Németország meggyőző teljesítménnyel lépett tovább a negyeddöntőbe, ahol vagy Spanyolország vagy Olaszország lesz az ellenfele.

Rovatok