Index Vakbarát Hírportál

Elveszti a türelmét C. Ronaldo, ha beindul Lewandowski?

2016. június 30., csütörtök 16:14

A Lengyelország-Portugália mérkőzéssel elkezdődik a negyeddöntős kör a Franciaországi Európa-bajnokságon. Mindkét oldalon van egy klasszis támadójátékos: a lengyeleknél Robert Lewandowski, a mi csoportunkból továbbjutott portugáloknál Cristiano Ronaldo. 

Lewandowski az eddigi mérkőzéseken dolgozott becsülettel, viszont gólt szereznie még nem sikerült a tornán, és Arkadiusz Milik is rengeteget hibázott a kapu előtt, ezért is jutott eddig csak három találatig a válogatott. A lengyeleknél viszont senki nem aggódik Lewandowski góltalansága miatt, meg amúgy is akadnak még veszélyes játékosaik: például a gyors szélső Kamil Grosicki vagy Jakub Blaszczykowski, aki már kétgólos a tornán.

A védelmük remekül működik eddig, mindössze egyetlen gólt kaptak, köszönhetően Michal Pazdan és Kamil Glik kőkemény munkájának. Mellesleg az az egy gól a svájci Shaqiri ollózós találata volt, amit a nyolcaddöntők legszebbjének választottak. Ezt a védelmet kellene feltörniük Cristiano Ronaldóéknak, miközben figyelniük kell majd a veszélyesen kontrázó lengyelekre. 

A portugáloknál se villogott eddig a támadójáték, kivéve a magyar válogatott elleni csoportkörös 3-3-at, amikor Cristiano Ronaldo duplázott. Kérdés, ő hogyan viseli majd a stresszt, mert voltak már látványos kiakadásai az Eb-n, amikor nem ment nekik a játék. 

Fernando Santos szövetségi kapitányt is kritizálták azért, mert a horvátok ellen 117. percben megnyert nyolcaddöntőn nem játszott elég látványosan a csapata, de erre ő annyit mondott, hogy tornákat nem látványos játékkal szoktak nyerni. A tizennyolc éves Renato Sanches már a horvátok ellen remekül futballozott, várhatóan most kezdeni fog. 

A nagyobb nyomás a portugálokon van, a lengyelek már teljesítették ez elvárásokat, az egyenes kieséses szakaszba jutottak, és még mentek is egy kört. A mérkőzést Marseille-ben rendezik, a bíró a német Felix Brych lesz. A párharc győztese a Belgium-Wales negyeddöntő továbbjutójával találkozik a négy között. Azt a meccset péntek este rendezik.

Rovatok