Index Vakbarát Hírportál

Már a csoportgyőzelem is csoda volt, lépésről-lépésre haladunk

2016. július 1., péntek 23:41 | aznap frissítve

Wales az Eb eddigi legnagyobb meglepetését okozta, hogy a negyeddöntőben 3-1-re győzte le a végső sikerre is esélyes Belgiumot. Érthetően, a walesiek úsztak a boldogságban.

Chris Coleman kapitány elismerte, tudták, hogy nagyon kemény lesz. „Azt mondtam a fiúknak, hogy élvezzék, hogy itt lehetünk, és játsszanak úgy, ahogy bármikor tennék. De éreztem, sok van bennük. Vannak játékosaink, akik meghatározók tudnak lenni, de a csapat hozta ki ezt a sikert, csapatként jutottunk el idáig."

„Hihetetlen játék volt. Sam Vokes a kispadról beszállva fejelt csodálatos gólt, a védőnk, Ashley Williams akár mesterhármast is lőhetett volna. Hal Robson-Kanuról meg semmit nem kell mondani, mindenki látta, milyen teljesítményre képes."

A zseniális gólt szerző csapatkapitány, Hal Robson-Kanu az egész családjával ment a sajtótájékoztatóra. „Fantasztikus volt. Az első félidőben nagyon jól mentünk, aztán a második félidőben valóban beszorultunk, de koncentráltan játszottunk akkor is. Hosszú évek óta dolgozunk egy ilyen sikeren."

Az elmúlt években többször játszottunk már Belgiummal, és tudtuk, hogyan kell ellenük játszani. Nem törtünk meg 1-0 után, bár nyilván nem örültünk a belga vezetésnek. Ma még kiélvezzük a sikert, aztán holnaptól készülünk az elődöntőre."

Ashley Williams, aki védő létére szerzett gyönyörű gólt, elmondta, hogy bár egy picit visszavettette a csapatot a bekapott gól, de senki nem állt le, és harcolt a sikerért.

A csapatkapitány még hozzátette: "Ez egy óriási siker az országának. Már az is egy csoda volt, hogy ide kikerültünk. Aztán jött a továbbjutás, majd a nyolcaddöntő és most ez a meccs. Lépésről-lépésre haladunk, és amilyen messzire csak lehet, el szeretnénk jutni."

A belgákat nehezen lehetett szóra bírni, a belga lapok máris az állásáról kérdezték Wilmots kapitányt. Thibaut Courtois például a taktikát vonta kétségbe, és azt mondta, ezt ő Marc Wilmotsnak is elmondta az öltözőben. Axel Witsel szerint 25 percig minden rendben volt, de akkor valahogy visszavett a csapat, ami érthetetlen. Ez hozta fel a walesieket, akik fordítani tudtak. Thomas Meunier csalódottsága mellett annyit tett hozzá, ezt a meccset nagyon gyorsan el kell felejteni.

Rovatok