Index Vakbarát Hírportál

Az angol játékosok nem akarnak angol kapitányt

2016. július 1., péntek 09:08

Miután Gareth Southgate jelezte az angol futballszövetségnek, hogy nem akar a válogatott szövetségi kapitánya lenni, az angol lapok szerint most már Glenn Hoddle a favorit az állásra Roy Hodgson lemondása után. 

Hoddle korábban már irányította az angol válogatottat, 1996-ban nevezték ki, és kijutottak vele az 1998-as világbajnokságra, de kisebb botrány volt abból, hogy nem vitte ki Paul Gacoigne-t. 1999-ben távozott a csapattól, később a Southampton, a Tottenham és a Wolverhampton edzője is volt, az utóbbi években viszont már az akadémiáját gründolta, és állítása szerint nagyjából húsz állásajánlatot utasított vissza. 

Lehet, hogy most fel sem kérik, mert a Guardian azt írja, hogy ez a lehetőség nem igazán nyerte el az angol válogatott játékosok tetszését, nekik úgy általában nem tetszik az ötlet, hogy angol edzőt nevezzenek ki a válogatott élére. 

A lap úgy tudja, a futballisták inkább azt szeretnék, ha egy külföldi szakember irányítaná a csapatot. Ilyen 2008 és 2012 között már volt, akkor az olasz Fabio Capello volt a szövetségi kapitány, különösen jó eredményeket ő sem ért el a csapattal. Éppen ezért a PSG-től távozó francia, Laurent Blanc is esélyes lehet. 

Gareth Southgate visszalépése után pénteken ül össze ismét az angol szövetség vezetése, és korábban már közölték, hogy a végső döntésbe bevonják majd a keret rutinosabb futballistáit, többek között Wayne Rooney-t, Joe Hartot és Gary Cahillt. 

Az angol válogatott már a nyolcaddöntőben búcsúzott a mostani Európa-bajnokságon, ráadásul Izland ellen, és ezt Angliában a futballjuk legnagyobb égéseként könyvelték el. 

Rovatok