Index Vakbarát Hírportál

Az olasz kapitány kitálalt, elmondta, miért hagyja ott a válogatottat

2016. július 3., vasárnap 09:36

Az olasz szövetségi kapitány Antonio Contének a németek ellen tizenegyespárbajban elbukott Eb-negyeddöntő volt az utolsó mérkőzése a válogatott kispadján, mert már jóval a torna előtt eldőlt, hogy az ősztől a Chelsea-nél folytatja pályafutását.

A kiesés után beszélt arról is, hogy miért nem maradt a válogatottnál.

"Nem tagadom, volt egy olyan pillanat, amikor arra gondoltam, szívesen maradnék, de történt néhány dolog, amit nem tudok figyelmen kívül hagyni. Őszintén mondom, senki nem állt mellettem. Még az újságírók sem. Folyamatosan háborúznom kellett mindenkivel. Mindig a csapatért dolgoztam, nem magamért. De úgy érzem, sosem támogatott senki. A szövetség elnökével szoros kapcsolatban voltam, de ez is csak egy ideig tartott. Már meghoztam a döntésem, és csalódott vagyok"

- idézi a szövetségi kapitányt a Football Italia

Contének sokszor volt gondja a klubokkal, mert azok nem mindig engedték el a játékosaikat az összetartásokra, amiket szervezett. A futballistáit és a stábját viszont nagyon megdicsérte a szombat esti kiesés után, azt mondta, mindenki beleadott mindent, így nem érheti őket kritika. 

"Ez a generáció még fejlődhet, nagyon sok srácnak ez volt az első nemzetközi tornája, és ilyen meccsekre van szükségük, hogy fejlődjenek" - mondta. 

Rovatok