Index Vakbarát Hírportál

Griezmann nővére a párizsi terrortámadás túlélője

2016. július 9., szombat 09:28

A New York Times közölt interjút Maud Griezmann-nal, a hatgólos francia csatár, Antoine Griezmann nővérével, amiből kiderült, hogy a nő november 13-án a Bataclan klubban volt, amikor fegyveresek berontottak a koncertterembe és 89 embert lemészároltak.

Antoine éppen a Stade de France-ban játszott barátságos meccsen Németország ellen, amikor Maud az Eagles of Death Metal koncertjére ment bulizni. Körülbelül negyven perce játszott a zenekar, amikor berontottak a terembe a terroristák. Griezmann először a hangokat hallva először azt gondolta, hogy azok csak a show részei, de a sikolyokból rájött, hogy nagy baj van.

Maud a barátjával együtt próbált menekülni, majd arcukat a padlóra nyomva a földre lapultak, közéjük feküdt egy nő is. „Ha megmozdulsz, lelövünk" – hallotta. „Valaki megmozdult mellettem, és lelőtték. Egyszerűen lelőtték, és hallottam, ahogy elzuhant" – idézte fel Griezmann.

Ők hárman nem mozdultak, csak időnként megszorították egymás kezét, így tudatták, hogy életben vannak. Körülbelül másfél óráig feküdtek így, míg ártalmatlanná tették a terroristákat.

Maud Griezmann maga próbálta feldolgozni a traumát, azt mondta az ő terápiája a családja és az élete. Futballista öccsével is csak egyszer beszélgetett hosszabban a Bataclanban átéltekről. Nem a lövésekre emlékszik leginkább, hanem a csöndben eltöltött rettegésre, majd arra, hogy lerúgta a bakancsát, hogy gyorsabban kiszaladhasson az épületből. Amikor anyját felhívta, csak azt kiabálta a telefonba: „Kint vagyok, kint vagyok".

Maud Griezmann január óta az öccse PR-osa is, korábban is nagyon szoros volt a kapcsolatuk. Gyerekkorukban Maudnak rugdosott kapura Antoine, majd a nővére volt az, aki folyamatosan bátorította az alacsony és nem túl erős fizikumú játékost, amikor a nagy francia klubok nem láttak benne túl nagy fantáziát.

Rovatok