Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo a bíró fejét is megrázta

2016. július 11., hétfő 18:45

Mark Clattenburg vezette az Eb-döntőt, nem mondhatni, hogy hibátlanul, sőt, inkább meglehetősen gyengén. A franciák a 60. percig többször keményen szabálytalankodtak, de egyetlen lapot sem osztott ki nekik.

A legnagyobb hibája viszont a hosszabbításban jött, ráadásul befolyásolta a meccs egyetlen gólját is. A portugáloknak ítélt szabadrúgást, mert hogy Koscielny kezezett, csakhogy az ismétlés megmutatta, a portugál Éder ért a labdához kézzel, aki a szabadot kapta. Guerreiro a lécet találta el a szabadrúgásból, a labda viszont a francia térfélen maradt, és úgy egy perc múlva jött a győztes Eder-találat.

Cristiano Ronaldo az egész meccset csak kívülről nézhette, a 8. percben megsérült, a 25.-ben lecserélték. A hosszabbítástól kezdve a partvonalról igyekezett segíteni Fernando Santos edzőnek szövetségi kapitánykodni, majd a győzelem után Clattenburgot is köszöntötte.

Amikor a bírók mentek fel a díszpáholyba átvenni az emlékplakettjüket, C. Ronaldo kilépett a játékosok sorfalából, két kézzel megfogta Clattenburg fejét, és megrázta kicsit. Nagyjából mintha a csapattársa lenne.

Nagyon rég óta ismerik egymást, az angol játékvezető 2004 óta fúj a Premier League-ben, ahol a portugál 2003 és 2009 között futballozott. Az utóbbi években is folyamatosan találkoztak, legutóbb másfél hónapja a BL-döntőben. Azt szintén Clattenburg vezette, és szintén Ronaldóék nyertek, a Real Madrid tizenegyesekkel húzta be. Vagyis úgy tűnik, a Clattenburg-Ronaldo egy nyerő páros.

Rovatok