Index Vakbarát Hírportál

Coach C! Ronaldo átment edzővé a döntő végén

2016. július 11., hétfő 10:02

Sérülés miatt már az első félidőben elvesztette a portugál válogatott Cristiano Ronaldót, így a legnagyobb sztárjuk nélkül kellett lejátszaniuk a döntő legjavát.

A sérült Ronaldo a pályán már többször megmutatta, milyen vezére a válogatottnak, most azon kívül igyekezett csapatkapitány lenni. Már a hosszabbítás szünetében felment a csapattársakhoz, hogy tartsa bennük a lelket, de miután Éder megszerezte a vezetést a 109. percben, extázisban dirigálta végig a hátralévő időt.

Tulajdonképp átment a portugál csapat segédedzőjévé, bekötött térddel is ott ugrált, kiabált Fernando Santos mellett, és igyekezett fanatizálni a pályán lévő portugál játékosokat.

Coach C! Ronaldo átment edzővé a döntő végén

Amikor Guerreirót ápolták még taktikai utasításokat is adott a védőnek. 

Christiano Ronaldo As Coach Manager Of Portugal Euro Final

A végén már Mark Clattenburg játékvezetőnek is integetett, hogy figyelje már az időt, tökéletesen elleste ezt a mozdulatot korábbi edzőjétől, Alex Fergusontól. 

Az Eb-győzelem után a portugál szövetségi kapitány, Fernando Santos elárulta, hogy Ronaldo a sérülése után is rengeteget segített az öltözőben a szünetben, és pont ezért volt ilyen fantasztikus a csapatmunka náluk.

Portugália az 1-0-val története első Európa-bajnoki címét nyerte, Cristiano Ronaldo pedig jó eséllyel az Aranylabdát is bezsebelte ezzel a győzelemmel. 

Rovatok