Index Vakbarát Hírportál

Két döntőt elbukni egy hónapon belül, hát az szar

2016. július 11., hétfő 08:34

A futball-Eb Aranycipőjét a hat gólt szerző Antoine Griezmann kapta, akit aligha vigasztal a cím, hiszen a franciák 1-0-ra kikaptak a portugáloktól a döntőben. A francia csatár rövid időn belül második döntőjét bukta el.

Griezmann május 28-án Bajnokok Ligája-döntőt játszott, de 1-1 után az Atlético Madrid 11-esekkel kikapott a Real Madridtól.

„Második döntőt is elbukni egy hónapon belül, hát az szar" – idézte az As a csatárt, aki azt is hozzátette, hogy ezek a vereségek erősebbé teszik, és ha rajta múlik, még jobban, elszántabban tér vissza. Azt ugyanakkor elismerte, hogy alighanem eldőlt a 2016-os Aranylabda, amit Cristiano Ronaldo fog megnyerni.

Griezmann azért így is nagy dolgokat tett. Michel Platini óta ő lett az a játékos, aki ötnél több gólt tudott szerezni az Eb-n. Platini az 1984-es tornán 9 gólig jutott. Griezmann a válogatott legjobbja volt, és a klubjában is jól teljesít, a szezonban összesen negyven gólt szerzett.

A döntőben viszont nem igazán ment neki. Kétszer került nagy helyzetbe: az első félidőbeli fejesét nagy bravúrral hárította a portugál kapus, míg a második játékrészben öt méterről fejelt a kapu fölé.

Rovatok