Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák Suárezéknek lőtt nagyobb szabadot, és el is gondolkozhat ezen

2017. január 5., csütörtök 11:33

Dzsudzsák Balázs 28 méterről rúgott szabadrúgásgólt szerdán az al-Vahdában az al-Dzsazirának. Azt kérdeztük, lőtt-e már ilyen távolról korábban. Egy olvasónk szólt is – köszönet érte –, hogy hát persze, 2009 augusztusában az Ajaxnak 30-ról vágta be, nem is akárhogy.

4-3-ra nyerték azt a meccset, Dzsudzsák becsavart még egy szabadrúgást – ez is lehetett vagy 28 méter – és adott egy olyan asszisztot, hogy háromszor nézi vissza az ember, hogy fordul le, hogy csinálja a megkerülős cselt a tizenhatoson belül. És hogy elhiggye, az tényleg Dzsudzsák Balázs volt. Ez a meccs bizonyítja, ő tényleg isten áldotta tehetség.

Nézzük meg, kik is voltak abban az Ajaxban, aminek védőivel úgy játszott Dzsudzsák, mint macska az egérrel.

Luis Suárezt nem kell senkinek bemutatni, azon a meccsen szintén kettőt lőtt és egy gólpasszt adott a mai Barcelona-csatár, a spanyol gólkirályi címvédő, mára kétszeres spanyol bajnok és BL-győztes. Egy hónappal fiatalabb Dzsudzsáknál, a Barcába az Ajaxtól a Liverpoolon át vezetett az útja.

Gregory van der Wiel, akit úgy ott hagyott Dzsudzsák az asszisztja előtt, az Ajax után négy évet játszott a Zlatan-féle PSG-ben, Franciaországban megnyert mindent, most nyáron igazolt a Fenerbahcéba.

Urby Emanuelson, aki az Ajax harmadik gólját rúgta, a Milanba ment, majd a Romába, 30 éves, mint Dzsudzsák. Sérülései miatt már az angol 2-ben vezet le, nem rég igazolt a Sheffield Wednesdayhez.

Jan Verthongen is végig játszott az Ajax-védelemben aznap, a belga négy éve a Tottenhamben van, szerda este végig pályán volt, amikor 2-0-ra verték a bajnoki első Chelsea-t. Négy hónappal fiatalabb Dzsudzsáknál.

Az Ajaxban Toby Alderweireld volt a társa azon az augusztusi napon a hátvédsorban, ahogy szerdán, a Chelsea ellen is, és ahogy általában a belga válogatottban is. Alderweireld még az Atleticóval is nyert egy bajnokságot, mielőtt a Tottenhamhez szerződött 2015-ben.

Az Ajax kapujában Maarten Stekelenburg állt, azóta megjárta a Romát, a Fulhamet, a Monacót és a Southamptont – mindenhol kezdő volt –, jelenleg az Everton első számú kapusa. Ő idősebb, már 34.

Dzsudzsák a PSV-ből az Anzsi Mahacskalába ment, onnan a Dinamo Moszkvába, onnan a Bursasporba, 30 évesen az al-Vahdába került. Nem kell mondani, hova akarunk kilyukadni, ugye.

Biztosan rengeteg pénzt keresett, de ne kételkedjünk abban, hogy akiket felsoroltunk, sokkal kevesebbet kaszáltak volna az elmúlt nyolc évben, mint ő.

Suárezt kivéve

egytől egyig kevésbé voltak tehetségesek nála, sosem tudtak annyira futballozni, mint ő, mégis őket ismeri Európa, sőt a világ,

jegyzett és elismert játékosok, nem csak a hazájukban.

Rovatok