Index Vakbarát Hírportál

Kinek mutogatott Piqué a Barca-iksz után?

2017. január 9., hétfő 10:49

Második meccsét sem tudta megnyerni 2017-ben a Barcelona, 1-1-et játszott Villarrealban, Messi a 90. percben mentette meg a meccset egy szenzációs szabadrúgással.

A vendégcsapat ekkorra már két büntetőt reklamált erősen, mindkettőnél Bruno Soriano kezezett a 16-oson belül. Az első egészen egyértelmű volt, a védő Messi elé vetette magát, és kinyújtotta a karját, kézfejéről pattant fölé az argentin lövése. A partjelző szögletet jelzett, Ignacio Iglesias bíró megerősítette az ítéletet.

Villarreal vs Barcelona - kezezések

Néhány perccel később Bruno az ötös környéki kavarodásban épp úgy esett a földre, hogy kézzel arrébb sodorja a labdát. A bíró szerint ez sem ért büntetőt, sőt, kifelé fújt szabadrúgást, ki tudja, miért. A kettő között volt egy Mascherano-kéz is, ennél közelről rárúgták a labdát a lelógó karjára, vagyis közel sem olyan egyértelmű, mint Brunóé, de láttunk már tizenegyest ilyenért is. (A videóban ez is benne van.)

A lefújás után Gerard Piqué az öltözőbe menet egy pillanatra megállt a főtribün előtt, és felkiabált valakinek, majd a szemét mutogatta. Félreérthetetlenül arra célzott, hogy az illető is láthatta, mi történt. Javier Tebast, a Spanyol Futball-liga elnökét pécézte ki, aki a díszpáholyból nézte a meccset.

Nem tudni, az elnök élőben látta-e Piquét, de a felvételek biztosan eljutottak hozzá. Ahogy a védő nyilatkozata is: "Két kristálytiszta büntetőt nem adtak meg nekünk".

A döntetlennel a Barca nyolcpontos hátrányban lehet a Real Madrid mögött, ha az megnyeri decemberben elmaradt meccsét a kiesőjelölt Valencia ellen. Most öttel megy a Madrid, február 22-én pótolnak.

A Barcelonát a 36 pontos Sevilla is megelőzi eggyel a bajnokságban, Messiék csak harmadikak. A Real négy ponttal van a Sevilla előtt.

Rovatok