Index Vakbarát Hírportál

És ha Messi nem hosszabbít a Barcával?

2017. január 11., szerda 17:41

Komoly nehézséggel kell szembenéznie az FC Barcelona vezetőségének: Oscar Grau, a katalán klub vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy az ötszörös aranylabdás támadó szerződése 2018. június 30-án lejár, azaz 18 hónapjuk van arra, hogy megállapodjanak a hosszabbításról.

Nem ígérkezik egyszerűnek, mivel a spanyol liga szabályozásának értelmében a klubok a költségvetésüknek legfeljebb a 70 százalékát költhetik a játékosok fizetésére, márpedig a Barcelonáénál egész Európában csak a Manchester Unitednak nagyobb a bérköltsége.

25 milliónál többet kell kapnia

"Hideg fejjel kell elemeznünk a helyzetet, azt szeretnénk, ha a világ legjobb játékosa a Barcelona csapatában játszana a továbbiakban is. Közösen kell megegyeznünk a folytatásról. Vagy a költségvetésünket kell növelni, vagy meg kell válnunk néhány játékosunktól" - mondta Grau.

A katalánok másik két sztárját, az uruguayi Luis Suárezt és a brazil Neymart 2021-ig köti érvényes szerződés a Barcelonához, addig mindketten nagyjából évi 25 millió eurót (7,7 milliárd forint) visznek haza. Ezzel szemben Messi jelenleg 22 millió eurót (6,7 milliárd forint) keres.

Dilemma lehet belőle

A Barcelona költségvetése a mostani idényben 695 millió euró (214 milliárd forint), játékosainak átlagos havi keresete pedig közel 7,5 millió euróra (2,3 milliárd forint).

Amennyiben nyárig nem sikerül vele megállapodniuk a hosszabbításról, komoly dilemma elé néz a klub: hagyja kifutni Messi szerződését, aki 2018 nyarán ingyen távozhat, vagy eladja idén nyáron, amikor még nagy pénzt kaphat érte? Ráadásul utóbbi esetben sem kapnának érte az értékének megfelelő összeget, mert már csak egy év marad a szerződéséből, ami lenyomja az árát. (MTI/Index)

Rovatok