Index Vakbarát Hírportál

3 meccs, 3 szabad: újra Messi mentette meg a Barcát

2017. január 11., szerda 23:33

Nagyon megizzadta a Barcelona az Athletic Bilbao elleni Spanyol Kupa-nyolcaddöntő-visszavágón szerda este.

A vendég Bilbao 2-1-es előnnyel érkezett a Nou Campba, és meglehetősen jól tartotta magát. A Barcának az első félidő közepén egy teljesen szabályos gólt nem adtak meg téves lesítélet miatt, de mikor Luis Suarez újra betalált, a bíró már nem talált kifogást.

Szép akció volt, Neymar a hosszúra ívelte át a labdát balról, az uruguayi kapásból vágta be 100. gólját a Barcelonában.

Ezzel már a Barcelona volt jó, és a szünet után nem sokkal még jobb: Neymar elment a balon, visszacselt csinált, buktatták, a büntetőt magabiztosan berúgta.

Csakhogy a Barca hátul ezúttal is rém bizonytalan volt, és alig öt perc múlva gólt kapott az első Bilbao-támadásból. Enric Saborit lefejelte a védekezésben súlytalan Sergi Robertót, és bár a labda középen ment át a vonalon, a rövid felé igyekvő Cillessen kapus képtelen volt kivédeni. 2-1, a meccs hosszabbításra állt.

FC Barcelona vs. Athletic Bilbao (3:1) gól összefoglaló

A Barca nem volt meggyőző, de a 75. percben szabadrúgást kapott a kapuval majdnem pont szemben, úgy 21-22 méterre. Messi állt oda, aki múlt csütörtökön, Bilbaóban szabadrúgásból szerezte a szépítő gólt, majd vasárnap, a Villarreal ellen a bajnokin az egyenlítő találatot is. Újra nem hibázott, 3-1. (Messi 26. szabadrúgásgólja volt a Barcelonában, beérte Ronald Koemant.)

Lionel Messi Free Kick vs Athletic Bilbao | 11-1-2017

A Barca a maradék bő negyedórában még kihagyott pár ziccert, de továbbjutott a legjobb nyolc közé, 4-3-as összesítéssel.

A negyeddöntőben az ellenfele a Real Madrid is lehet, hacsak el nem veszíti 3-0-ás előnyét Sevillában, csütörtökön, a visszavágón.

Rovatok